Veste BUNĂ despre Autostrada Transilvania. Folosim bani europeni MULȚUMITĂ OUG nr. 7/2016

 

CNADNR a anunțat că banii europeni vr fi folosiți pentru a construi un nou tronson din Autostrada Transilvania. 

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a emis în 1 iunie Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru ”Execuţie lucrări realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, sector 1C Târgu Mureş - Ogra Lotul 2: Ungheni – Ogra”, în lungime de 10,105 km.

 

Contractul de Tip Fidic Roşu (Execuţie Lucrări) a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitație deschisă), Asocierii SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL și are o valoare totală de 251,349,460.28 lei fără TVA. 

 

Contractul semnat inițial în februarie 2015 a fost blocat până la această dată din cauza neexproprierii terenurilor din motive independente de CNADNR. Pentru întocmirea documentaţiilor necesare exproprierii terenurilor, CNADNR s-a lovit de lipsa documentelor de proprietate şi identificarea greoaie a proprietarilor terenurilor supuse exproprierii din cauza lipsei planurilor parcelare, a suprapunerii de proprietari pe aceleaşi terenuri, etc.

 

Odată cu emiterea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 7/2016 (emisă în luna martie) pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropean, s-a reuşit scurtarea termenelor pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și acordurilor necesare construcției infrastructurii de transport, între care şi sectorul de autostradă 1C Târgu Mureş - Ogra Lotul 2: Ungheni – Ogra.

 

Proiectul va face obiectul finanţării din cadrul POIM 2014 - 2020 fiind un proiect nou amplasat pe reţeaua TEN-T Central.

 

Durata contractului este 12 luni pentru Execuţia Lucrărilor şi 48 luni Perioada de Garanţie. 

 

Fără OUG nr. 7/2016, lucrurile ar fi fost și acum blocate. Guvernul Cioloș a reușit cu un act simplu să rezolve ceea ce guvernele de după Revoluție nu au putut timp de 25 de ani.

Comentarii Facebook