Varianta „ieftină” de iPhone X s-a lansat la precomandă. Cât costă în România



Apple a lansat recent noua gamă de iPhone X, iPhone XS, XS Max și o variantă mai ”ieftină”, numită iPhone XR, ultima intrând la precomandă în 50 de țări începând de marți.

iPhone XR a intrat la precomandă în 50 de țări, printre care și România. Noul telefon Apple promite aceeaşi performanţă de top pe care fraţii săi din gama XS au demonstrat-o, la un preţ mai mic, însă în continuare destul de ridicat faţă de concurenţa din piaţă. Desigur, se fac nişte compromisuri în câteva puncte cheie, însă mulţi vor putea trece peste acestea.

oul iPhone XR are un display LCD „Liquid Retina” de rezoluţie mai mică, în ciuda faptului că beneficiază de o diagonală de 6,1”, fiind poziţionat între iPhone XS şi XS Max din punct de vedere al dimensiunilor. De asemenea, acest display nu beneficiază de 3D Touch, are o singură cameră foto de 12 megapixeli pe spate (identică cu cea principală de pe XS) şi vine cu senzorul True Depth pe partea din faţă, care asigură autentificarea prin sistemul Face ID, scrie go4it.ro.

O altă diferenţă importantă este faptul că iPhone XR beneficiază doar de 3 GB memorie RAM, aceeaşi cantitate precum iPhone 8 Plus şi originalul iPhone X. Întrucât dispozitivele de anul trecut funcţionează în continuare foarte bine, în ciuda cantităţii mici de memorie, probabil că nici iPhone XR nu va întâmpina prea mult probleme. Spre diferenţă de iPhone XS şi XS Max, noul XR se livrează doar în variante de 64, 128 şi 256 GB, fără un model cu 512 GB stocare.

Telefonul a intrat deja în oferta mai multor magazine din România și a principaliloir operatori telecom, însă prețul diferă destul de mult, față de cel anunțat de Apple.

Dacă de pe site-ul oficial Apple, smartphone-ul poate fi comandat cu prețuri începând de la 750 de dolari, ceea ce înseamnă aproximativ 3.000 de lei, în România prețurile pornesc de la aproape 4.000 de lei.

Iată cât costă iPhone XR în România:

Comentarii Facebook