Valoarea tichetelor de masă poate crește din 1 decembrie. Depinde de decizia patronilor

 

Patronii au mână liberă să majoreze valoarea tichetelor de masă până la maximum 15 lei, față de 9,5 lei cât primeau până acum anhajații pentru o zi lucrătoare.

 

Legea nr. 218/2016 a intrat în vigoare de la 1 decembrie. ”Firmele cu marje mari de profit vor putea acorda, şi cu siguranţă că vor da astfel de măriri salariale, ca măsură de fidelizare a angajaţilor. Dar cele cu profituri mici vor da tichete ca şi până acum, pentru că nu tuturor le merg afacerile ca în statisticile oficiale. În altă ordine de idei, acest sistem cu acordarea de tichete de masă arată de fapt cât de mici sunt salariile românilor, care par, astfel, că ar avea nevoie de ajutor pentru hrană. Salariul ar trebui să fie îndestulător pentru toate cheltuielile angajatului şi să nu mai fie nevoie de suplimentarea lui cu tichete de masă”, a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, conform Mediafax.

 

Legea prevede în continuare că bonurile de masă pot fi folosite numai pentru a achiziționa alimente.

 

Unele firme private au spus că vor majora valoarea bonurilor de masă, prezentânt măsura ca o majorare a salariilor.

 

Guvernul Cioloș nu a fost de acord cu majorarea valorii tichetelor de masă, spunând că în anii electorali nu trebuie angajate cheltuieli bugetare suplimentare.

Comentarii Facebook