Miercuri 24 Aprilie

Un român este managerul anului în Japonia. Are în mână o afacere de 4 miliarde de euro

 

Călin Drăgan a fost desemnat managerul anului în Japonia. El conduce o afacere de 4 miliarde de euro și are în subordine 8.000 de angajaţi.

 

Clasamentul celor mai buni manageri a fost realizat de revista japoneză Toyo Keyzai. La realizarea topului s-a ținut cont de evoluţia profitului şi preţul acţiunilor, dar şi de gradul de satisfacţie al clienţilor şi angajaţilor, potrivit Business Magazin.

 

Românul are 47 de ani și este cel mai tânăr manager din clasament, ”un fapt cu puţine precedente în Japonia, ţară în care este tradiţional acceptat faptul că maturitatea personală şi profesională vine mult mai târziu...”, spune managerul.

 

Toţi ceilalţi reprezentanţi de companii din acelaşi clasament au peste 57 de ani. De asemenea, Drăgan este şi singurul străin din acest top, ”iar cei care cunosc realitatea mediului de afaceri din Japonia ştiu că acesta este unul extrem de conservator”, a mai spus el.

 

Călin Drăgan a fost numit la 1 iulie 2013 representative director, president şi CEO al Coca-Cola East Japan (CCEJ), companie formată din fuziunea a patru îmbuteliatori din partea de est a Japoniei. 

 

Compania este în acest moment cel mai mare îmbuteliator din ţară şi al cincilea la nivel mondial, în funcţie de venituri.

Comentarii Facebook