Machte Wizz 160x600 px Stiri de CJ.jpg

Economic

Un clujean a cumpărat plasă sudată și susține că angajații l-ar fi indus în eroare

   

UPDATE

 

Reprezentanții depozitului susțin că soția clujeanului s-a prezentat la sediul firmei pentru explicații, vineri, 12 octombrie, și a acceptat ceea ce i s-a spus. În plus, s-a făcut o anchetă în cadrul firmei și s-a stabilit că angajații nu au indus pe nimeni în eroare.

 

-------------------------- 

Un clujean care își face o construcție reclamă faptul că angajații de la un depozit l-ar fi indus în eroare.

 

Am fost sa cumpar in data de 19 septembrie, de la magazinul din Cluj plasa sudata standard (adica grosime de 8 mm, si ochiuri de 10 cm x 10 cm), cei care vand in fata nu mi-au zis ca ei nu mai tin plasa standard de mult, ci m-au mintit ca s-au schimbat matritele la fabrica si au zis ca ceea pe care o au este tot standard.

 

Asadar eu i-am crezut si am cumparat-o pe ceea pe care o aveau, ca sa aflu zilele acestea de la inginer (din pacate inginerul a venit să-i verifice saptămâna trecuta pe muncitorii cum au lucrat) ca de fapt este plasa Eco (ochiuri de 13 cm x 11 cm si grosime 7 mm).

 

Ma simt escrocat, puteau sa zica pur si simplu ca ei nu au standard, nu sa ma minta ca cea Eco este standard. Pe factura scrie ca e plasa de 8 mm N I (norma interna) si atat. Mentionez ca cea Eco este mult mai ieftina decat cea standard, dar ei mi-au vandut o la pret de standard. Cum pot proceda? Plasa nu o mai pot duce inapoi pentru ca muncitorii au folosit-o pe cand a venit inginerul la lucrare. Nici eu, nici muncitorii nu stiam cate feluri de plasa exista pe piata, noi doar joi am fost anuntati ca nu e plasa corespunzatoare.

 

Am fost la ei la magazin macar sa ne dea o parte din bani inapoi, fiind Eco care e mai ieftina, si ei nu mai recunosc nimic, nu mai recunosc ca ar fi zis ca s-au schimbat matrițele, nu pot sa cred ca au putut sa ma fure aproximativ de 1.600 lei (diferenta dintre pretul de eco cu cea standard). Cum pot proceda in cazuri de genul acesta? Cand eu am cerut ceva si ei mi-au dat altceva?”, ne-a relatat Claudiu A, în 15 octombrie.

 

Sugestia a fost să apeleze la Protecția Consumatorilor și apoi în instanță, dacă poate demonstra diferențele.

 

Sfatul cel mai bun este să mergeți pe viitor alături de un meșter la achiziția materialelor de construcție. 

rosal_dispecerat[1].png
15-10-2018, 16:01
229 vizualizări
4 comentarii
andi16-10-2018, 9:02
oricum nu mai conteaza ca betonu acopera orice....
dar ce fel de mesteri ai incat sa nu isi dea seama si ca nu-i cel trecut in proiect....a stiu, ei nu se uita peste proiect....defapt nu se uita nimeni....pe mesteri ii doare-n poola ce pun in beton, pe ei ii intereseaza sa toarna placa si sa ieie banii....
el cere standard....pai toate-s standar ba prostovane, toate sunt facute dupa un stas, deci automat au standarde....dar na am zis demult ca rumanu e PSB...
rala16-10-2018, 7:37
O ruleta ii trebuia doar si elucida misterul ! macar atat sa fi avut in buzunar dar sare si la ochi diferenta de la 8 la 13 cm - in aceasta situatie marimea chiar conteaza ...
Daca era numai el cu omul care vinde foarte greu de demostrat ca asa e cum spune el , exista ipoteza ca in acel moment chioar el sa vrea ceva mai ieftin si i-a convenit pretul dupa care a auzit ca cealalta plasa e mai ok si s-a schimbat cu 180 grade iar de gura sotiei acum nu stie cum sa o dea la intors - intr-o incurcatura de genul este neaparat de parerea ambilor dupa tragi linie si vezi unde este adevarul , adevar care si el este relativ avand in vedere ca daca o parte e sustinuta de mai multe persoane tinde sa devina adevarat ce spun ei .
ender15-10-2018, 21:47
eu nu inteleg cum ai putut tu sa ceri denumire generica. tu trebuie sa ceri ce ai in proiect, 10x 10 la grosime de 8, striata sau nu. si ce muncitori ai tu pe santier care nu stiu citi un proiect si nu au vazut ce ai adus.
@ender16-10-2018, 10:09
Chestia e ca pe muncitori ii doare in c** si atunci nici nu se uita la nimic. Ei masoara, toarna si monteaza ce le dai. Nu se implica, nu iti spun care e varianta mai buna. O spun din experienta proprie si nu doar cu unul sau o echipa ci cu mai multi. E foarte rar sa gasesti unul care stie si meserie, nu iti cere bani de te indatorezi pe viata sa il platesti si se si implica. Din cauza ca is foarte rari cei care stiu meserie, iti cer bani pe o lucrare ca daca stai sa vezi cat au muncit si cat castiga, e echivalentul a unui salar de medic. Iti spun ca ei iarna nu prea au de lucru si de aia cer mai mult. Tare fain ar fi sa lucram toti 4-6 luni pe an si alte 6 in concediu.

Cele mai citite ştiri din Economic

1328 vizualizări
20-11-2018, 13:33
Surpriza Wizz AIR pentru Aeroportul din Cluj. Se zboară spre Lyon» Vezi tot
826 vizualizări
19-11-2018, 17:06
În Iulius Mall Cluj s-a inaugurat Viggo by Cătălin Botezatu, un brand dedicat eleganței masculine (P)» Vezi tot
399 vizualizări
20-11-2018, 10:45
Banca Transilvania şi Garmin lansează plața contactless prin smartwatch» Vezi tot
226 vizualizări
19-11-2018, 11:56
Cum ajută un certificat energetic la economia de energie și care sunt principalele metode de economisire?» Vezi tot
203 vizualizări
19-11-2018, 9:14
Ce trebuie să știi când închiriezi o mașină?» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?