Un analist de la Banca Transilvania s-a prins primul că România a intrat în recesiune

 

Andrei Rădulescu, analist senior la Banca Transilvania, este primul economist din România care a observat scăderea economică din Trimestrul 1, care nu a fost anunţată oficial de Institutul Naţional de Statistică.

 

În 7 iulie, Institutul Naţional de Statistică anunța că România a avut în trimestrul întâi 2014 o creştere economică de 0,2% faţă de T4 2013. 

 

Cu toate acestea, joi, la ora 12:00, Eurostat, a arătat că România are un minus de 0,2% în T1 2014 faţă de T4 2013, adică e în recesiune.

 

Ştiind că ultimele date anunţate oficial în România erau de +0,2%, Andrei Rădulescu a verificat acestă cifre la Eurostat, care i-a confirmat că România are un minus de 0,2% şi nu un plus de 0,2%, scrie zf.ro.

 

Realitatea este că Institutul Naţional de Statistică a transmis cifrele reale Eurostatului, dar le-a manipulat pe cele ”servite” publicului în România.

 

Andrei Rădulescu a fost primul care a scris în raportul său oficial al Băncii Transilvania că România a intrat în recesiune tehnică, având două trimestre consecutive de scădere economică.

 

Andrei Rădulescu a lucrat şapte ani la două companii de brokeraj, iar în luna iulie a intrat în domeniul bancar și ocupă poziţia de senior economist la Banca Transilvania.

 

El a trecut pe la firma de brokeraj Avantgarde Finance din Cluj-Napoca (fosta Target Capital) și pe la SSIF Broker. Clujeaul predă la Academia de Studii Economice şi este de şase luni cercetător asociat la Institutul de Economie Mondială, unde guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este director onorific.

 

Andrei Rădulescu are și un master în economie la Universitatea din Porto (Portugalia) şi este doctor în economie.

Comentarii Facebook