Transportatorii au blocat Autostrada Transilvania, la Gilău

 

Transportatorii au protestat luni dimineața pe Autostrada Transilvania, în Gilău, parcând pe o bandă de pe fiecare sens, fără a bloca traficul. 

 

Ioan Muncaciu, reprezentantul Asociaţiei Micilor Transportatori Cluj, a spus că sunt nemulțumiți de introducerea accizei la motorină, de 7 eurocenţi pe litru.

 

Protestăm faţă de acciza pe motorină, care ne afectează afacerile, dar nu am dorit să blocăm traficul şi drumurile. La un camion sub şapte tone, care înregistrează 150.000 de kilometri parcurşi anual, noua acciză va duce la o creştere cu 2.700 de euro pe an la factura de alimentare cu combustibil. O firmă care are zece camioane va trebui să plătească în plus 27.000 de euro anual. Asta înseamnă că se închid afacerile transportatorilor, din cauza costurilor prea mari. De asemenea, protestăm şi faţă de amenzile prea mari aplicate de Poliţia Rutieră. Am semnat în mai o minută cu autorităţile centrale în care ni s-a promis că amenzile vor fi reduse, dar nu s-a întâmplat nimic”, a declatrat Ioan Muncaciu.

 

GREVĂ GENERALĂ în România. Transportatorii de marfă și-au oprit activitatea

Comentarii Facebook