Traian Basescu: Nu ar trebui folosit cuvantul criza. Bursele isi vor reveni


Presedintele Traian Basescu a declarat in cursul serii de marti ca presa nu ar trebui sa utilizeze cuvantul "criza" pentru a cataloga situatia economica mondiala.

Seful statului a precizat ca fluctuatiile de pe bursa sunt reactii la unele decizii neconvingatoare luate in SUA si Europa.

"Nu va cer optimism, nu va cer nimic altceva decat decenta si responsabilitate in exprimari. Este una sa faci imprumuturi la 4,89-5,29 si alta sa ajungi sa faci imprumuturi pe termen scrut la 6, 7 sau 8 procente, Doamne fereste! Deci, de aceea atmosfera in care romanii trec peste aceste momente de ingrijorare a investitorilor poate fi o atmosfera, sa spunem, decenta. Singura problema pe care o avem, ca efect al semnelor de neincredere a investitorilor, este legata de dobanzile la care se vor face imprumuturile urmatoare, pentru acoperirea deficitelor la fondurile despre care am vorbit", a declarat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

"Fac o invitatie politicoasa la retinere si prudenta. Cuvantul de ordine este mentinerea stabilitatii si nu alunecarea in populism. Astfel de declaratii, mai ales cand vin din partea unor politicieni facand parte din arcul guvernamental, fac rau Romaniei si creeaza neincredere in capacitatea Romaniei de a contiunua programele la care s-a angajat. (...) As face o apreciere care nu vreau sa fie rautacioasa, ci e pur si simplu un punct de vedere. La nivel global s-a ajuns la un stadiu de neincredere al investorilor datorita deciziilor neconvingatoare ale oamenilor politici, indiferent unde se afla ei. Probabil ca in zilele urmatoare se va confirma aprecierea pe care o fac printr-o revenire a burselor, atat in SUA cat si in Europa

Cel putin in momentul de fata n-ar trebui sa utilizam cuvantul 'criza'. Nu mi-e frica de acest cuvant, dar deocamdata asistam la o reactie a pietei la decizii probabil neconvingatoare atat in SUA cat si in Europa. Nu cred ca putem vorbi inca despre o criza, ci despre reactii", a mai adaugat seful statului.

Comentarii Facebook