Miercuri 24 Aprilie

Traficul a crescut cu 14% pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Câte persoane au zburat într-o singură lună


Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca a înregistrat o creștere considerabilă a traficului în luna iunie, față de aceeași lună a anului trecut.

Astfel, a fost resimțită o creștere de 14% a numărului de persoane care au zburat de pe Aeroport, în luna iunie fiind înregistrat un număr de 164.000 de călători, față de 143.688 de călători, în iunie 2015.

Directorul Aeroportului, David Ciceo, a declarat că ne aflăm în concurență cu aeroporturile din Debrecen și Budapesta.

Totuși, acesta este nemulțumit de faptul că România este singura țară din UE care nu a accesat fonduri europene dezvoltarea transportului intermodal, adică de a face legătura între aeroport și calea ferată.

România este singura țară din UE care nu a accesat fonduri erupene pentru a dezvolta transportul intermodal. Directorul Aeroportului din Budapesta a anunțat că va face o investiție în transportul intermodal pentru a prelua călătorii care vin cu trenul din România”, a declarat directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu”, David Ciceo.

Ciceo estimează că în 2017, pe aeroportul clujean vor călători peste 2,2 milioane de persoane, în mare parte datorită creșterii numărului de destinații.

Comentarii Facebook