Tișe, nemulțumit de banii alocați Clujului de Guvernul PSD: Clujenii, tratați din nou ca cetățeni de mâna a doua

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că Guvernul PSD îi tratează pe clujeni ca pe niște cetățeni români de mâna a doua. Clujul este pe locul 31 în topul alocărilor de bani de la Guvern. 

 

Alocarea pentru județul Cluj a doar 670 de milioane de lei, adică 2,24% din totalul fondurilor, reprezintă o nouă sfidare a Clujului și a tot ceea ce el reprezintă. 

 

Suma alocată situează județul Cluj pe locul 31 în ceea ce privește cuantumul fondurilor alocate. Asta, în condițiile în care județul nostru se situează pe locul 5 la nivel național în ceea ce privește contribuția la buget!

 

În lipsa oricăror criterii obiective de evaluare, niciunul dintre marile proiecte ale județului, nici Aeroportul, nici centurile ocolitoare și niciun alt proiect major de dezvoltare a Clujului nu a fost considerat de guvernarea P.S.D. ca fiind suficient de important pentru a fi finanțat.

 

Este absolut de neconceput ca după mai bine de 27 de ani deciziile publice să fie adoptate de guvern într-o asemenea manieră discreționară și abuzivă. 

 

Este un nou act de sabotare a județului Cluj și a proiectelor de dezvoltare ale acestuia, act pe care nu am să îl tolerez însă. Solicit public Guvernului României să ia măsurile care se impun pentru a corecta această nedreptate flagrantă făcută Clujului și să dispună alocarea de fonduri pe măsura contribuției pe care județul Cluj o are la bugetul de stat!”, a precizat Alin Tișe.

 

 

 

PSD Cluj contraatacă și susține că ”Alin Tișe continuă să-și exprime frustrările politice, însă fără fond. Știu că îi este greu să accepte că PSD prin PNDL I și PNDL II a sprijinit multe proiecte de dezvoltare ale județului Cluj, de la îmbunătățirea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de canalizare, alimentare cu apă și până la modernizarea unor școli.

 

Alin Tișe este doar un șefuț politic de mâna a doua, o umbră politică în PNL, fără viziune, fără susținere și din păcate este corigent și la capitolul proiecte pentru Cluj și clujeni, în dreptul său fiind ZERO realizări la un an de mandat!”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

 

De asemenea, PSD Cluj îi reamintește lui Alin Tișe că după ce a pierdut alegerile din 2012 și implicit conducerea Consiliului Județean Cluj, județul Cluj a fost o prioritate pentru Guvernul PSD, unele investiții continuând și astăzi:

 

- Pista de 2.100 de metri a Aeroportului Internațional Cluj „Avram Iancu”  a fost o prioritate zero pentru Guvernul PSD, un obiectiv de importanță națională, o investiție de 230 milioane lei în pista propriu-zisă, 11,6 milioane de lei pentru devierea râurilor Murători și Becaș, 4,5 milioane pentru partea de ghidaj și 23 de milioane pentru exproprieri.

 

- Și dacă luăm ca referință luna octombrie a anului 2013 (la inaugurarea pistei de 2.100 metri a Aeroportului Inernațional Avram Iancu Cluj), când primarul Emil Boc îi cerea vicepremierului Liviu Dragnea, un ajutor pentru realizarea bazei sportive din Gheorgheni, în 2016, finul Tișe și nașul Boc au uitat să amintească acea rugăminte adresată președintelui PSD, Liviu Dragnea și care s-a finalizat printr-o finanțare de aproximativ 20 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții.

 

- Guvernul PSD a alocat 188 de milioane de lei din bugetul național, Autostrăzii Transilvania, pentru a acoperi datoriile guvernului Boc și a reînceput lucrările la acest obiectiv regional, alocând în fiecare an sume considerabile din buget.

 

- O altă investiţie importantă este autostrada Turda-Sebes de 70,2 km, în valoare de 550 milioane de euro, care va lega Transilvania prin coridorul 4 de Europa, și pentru care și în 2017 se alocă sume considerabile. Conform vicepremierul Sevil Shhaideh, în 2017, vor fi finalizate două loturi din autostrada Turda-Sebeș!

 

- Tot în bilanțul guvernării PSD îi mai amintim finului primarului Emil Boc finalizarea centurii Vâlcele-Apahida, pentru aceasta alocându-se din fonduri guvernamentale 113 milioane lei”, se mai arată în comunicatul PSD Cluj.

Comentarii Facebook