Tetarom 1, 2 și 3 sunt ocupate aproape complet. Câte locuri de muncă se generează în total



Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, care este și reprezentantul Consiliului județean în consiliul de administrație al Tetarom, a anunțat că aproximativ 100 de firme activează în acest moment în cele trei parcuri industriale.

La începutul mandatului din 2012, noi (n.red, Consiliul Județean) ne-am propus să avem tot terenul din parcurile industriale, la acea vreme Tetarom 1, Tetarom 2 și Tetarom 3, ocupate în întregime și să dezvoltăm noi parcuri industriale. Noul parc care a început să fie dezvoltat este Tetarom 4, din Feleacu. În acest moment, în cele trei parcuri industriale funcționează 98 de firme și sunt aproximativ 7.600 locuri de muncă, dintre care aproximativ 2.000 de muncă au fost create în ultimii doi ani”, a declarat Remus Lăpușan.

Consilierul județean a precizat că acum se caută deja soluții pentru extinderea parcurilor industriale, deoarece acestea sunt ocupate complet.

În acest moment am ajuns în faza în care trebuie să ne gândim ce facem în continuare pentru extinderea parcurilor industriale, pentru că cele trei parcuri sunt acum ocupate în proporție de aproape 100%”, a mai precizat Lăpușan.

Astfel, în Tetarom 1 (32 hectare) toată suprafața disponibilă este ocupată, totodată fiind început un nou proiect de dezvoltare pentru infrastructură (drum de acces, două hale și două birouri). În ceea ce privește parcul Tetarom 2(12 hectare), spațiul este ocupat de trei firme, care genereaza aproximativ 2.600 locuri de muncă, dintre care 80% sunt locuri de muncă ocupate de persoane cu studii superioare. În Tetarom 3(154 hectare), fiind prezente 14 firme care au generat aproximativ 3.200 locuri de muncă.

Comentarii Facebook