Tarom va zbura spre China şi Statele Unite

 

Tarom va opera câteva curse pe săptămână spre China şi Statele Unite, fiind cerere pe piață pentru aceste zboruri, a anunţat directorul comercial al instituţiei, Sorin Georgescu.

 

Tarom a prezentat a doua aeronavă cumpărată în leasing pe 10 ani, un Boeing 737-800 numit "Marea Unire".

 

”Cursele anunţate spre New York şi Beijing pot fi rentabile. Există solicitări de piaţă. Din păcate, nu o să putem merge cu două curse pe săptămână. Patru, cinci curse pe săptămână, pe ambele sensuri, minim, dacă nu una pe zi”, a spus directorul comercial al Tarom.

 

Pe piață este concurență foarte mare. Din Istanbul şi Frankfurt sunt câte două-trei curse pe zi către Statele Unite, a explicat Georgescu.

 

În prezent, gradul de încărcare al Tarom este de 67%, iar la finalul anului ar putea ajunge la 90%. 

 

”Prin cele două aeronave, practic, va creşte şi capacitatea de transport cu peste 20% a companiei Tarom. Deja suntem în discuţii pentru achiziţionarea de long courier şi cei din cadrul companiei lucrează deja la obţinerea sloturilor pentru deschiderea rutelor cu Statele Unite şi China", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

 

Tarom a primit în flotă două aeronave Boeing 737-800. Avioanele au fost cumpărate în leasing pe o perioadă de 10 ani, iar capacitatea lor este de 189 de locuri. 

Comentarii Facebook