Subcontractorii Bechtel care au lucrat la Autostrada Transilvania cer companiei americane plata datoriilor de milioane de euro


Reprezentantii a 50 de firme, care au subcontractat lucrari la autostrada Transilvania de la compania Bechtel, cer firmei americane sa isi plateasca datoriile care se ridica la cateva milioane de euro.

Societatile au inaintat o lista de plangeri prefectului judetului Cluj, Florin Stamatian, in cadrul unei audiente oficiale.

"Noi am subcontractat lucrari pentru Bechtel la Autostrada Transilvania in anul 2010. Avem facturi si nu ni s-au platit. Am lucrat la Autostrada Transilvania, se circula pe autostrada si am vrea sa ne primim banii. Asta e durerea noastra. Sunt peste 50 de firme, unii zic ca sunt 150. Am cerut sprijinul prefectului de Cluj, ca reprezentant al Guvernului in teritoriu, sa vedem ce se poate face, sa ne ajute in recuperarea banilor", a declarat Gavril Vagner, citat de Mediafax.

Un alt administrat, Costel Calugar, a declarat ca firma Bechtel are de achitat facturi de cateva milioane de euro.

"Am avut lucrari de transport, de piatra, balast si nu am primit banii de peste un an si doua luni. Am de recuperat milioane de euro, am platit TVA si datoriile la stat. Am fost nevoit sa dau afara mai mult de jumatate din angajati, dar sunt alte firme care si-au pierdut masinile achizitionate in leasing sau au dat faliment. O solutie ar fi preluarea datoriilor pe care Bechtel le are catre firmele care au lucrat la Autostrada Transilvania de catre CNADNR. Ne temem ca Bechtel ar putea sa plece din România si sa nu-si plateasca datoriile", a spus Calugar.

Prefectul Florin Stamatian a declarat ca va inainta plangerile firmelor din Cluj si Salaj companiei Bechtel.

Firma americana a anuntat ca are la randul ei de incasat de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri National din Romania (CNADNR) 111 milioane de euro, in contul lucrarile efectuate in 2010 la tronsonul Turda - Campia Turzii, dar si la Suplacu de Barcau, in judetul Bihor.

Comentarii Facebook