Studiu de fezabilitate pentru centura de SUD a Clujului. Se fac pași MICI spre dezvoltarea orașului

 

Primăria Cluj-Napoca anunță demararea unui studiu de fezabilitate pentru centura de sud a Clujului. 

 

Vom demara procedurile pentru studiul de prefezabilitate pentru centura sud a municipiului Clujul-Napoca, de la Podul N, spre Calea Turzii și apoi spre centura Vâlcele - Apahida. După ce vom avea studiul de fezabilitate vom aloca resurse locale, europene și poate chiar naționale”, a declarat primarul Emil Boc.

 

În plus va fi demarat și un studiu de circulație. ”Vom demara un studiu de circulație pentru a putea decongestiona traficul din Cluj-Napoca. Cea mai importantă problemă a Clujului este aglomerația și traficul din oraș. Am gândit un pachet de soluții, de la centuri, la parkinguri și alte soluții ce ni le vor spune specialiștii, pe care le vom implementa”, a mai spus Emil Boc.

 

Inelul Sud de circulație în municipiul Cluj-Napoca, care pornește de la Nodul N - Mănăștur, traversează Calea Turzii, trece prin Borhanci, ajunge la Selgros și se înțeapă în girația de la Vâlcele - Apahida. Deci este un nod important și un inel de circulație care va asigura o fluidizare a traficului în Cluj-Napoca, cu mențiunea că din acest inel vor exista ramificații cu ceea ce înseamnă orașul, cu Zorilor, cu Gheorgheni și Mănăștur, astfel încât să existe alternative pentru intrarea în Cluj, pentru cei care vor să ajungă spre Baia Mare, spre București, mergând pe Centura Vâlcele - Apahida și să nu mai treacă prin Cluj”, a spus Emil Boc.

 

”Finanțarea este o chestiune distinctă. Vor fi surse naționale, europene, județene și locale. Nimeni nu va putea rămâne străin de un asemenea proiect care este vital pentru municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană. Nu pot spune câți bani vom avea pentru că nu avem acces la sursele de finanțare la care România și județul Cluj vor avea acces. Se vorbește despre o diminuare a acestor sume alocate pentru polii de creștere (finanțate din fonduri UE), dar vom vedea la momentul respectiv”, a explicat Emil Boc.

Comentarii Facebook