Studentii, asteptati la Targul de joburi de la FSEGA: peste 376 de locuri de munca sunt vacante

 

Targul de joburi de la FSEGA ii asteapta pe studentii clujeni intre orele 10:00-18:00 cu un numar de 376 de locuri de munca vacante.


Targul este realizat de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca impreuna cu Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor si Organizatia Studentilor Economisti din Cluj-Napoca si isi propune sa faciliteze accesul pe piata muncii celor care sunt in cautarea unui job, internship sau stagiu de practica, posturile fiind variate si adaptate mediului studentesc.


"Este foarte importanta aceasta actiune. Am venit la studenti acasa sa facem acest eveniment pentru a-i conecta mai rapid la ceea ce inseamna piata muncii. Am venit aici cu toata ofera de munca a agentiei si sa le dam posibilitatea studetilor ca pe perioada vacantei de vara sa lucreze sau pentru cei care sunt absolventi si nu au un sprijin financiar sa se poata deja angaja imediat dupa terminarea facultatii sa nu mai astepte bursa de locuri de munca din septembrie.

Evenimentul are ca rol si initierea tinerilor in ceea ce inseamna un interviu, discutia cu reprezentanta, astfel incat pana la bursa din septembrie, tinerii sa mai poata sa se pregateasca acolo unde considera ca au unele lacune in ceea ce priveste cunostintele teoretice sau modul de abordare al unui interviu, astfel incat reusita lor in septembrie in a ocupa un loc de munca sa fie cat mai mare.

AJOFM-ul este prezent in 30 de agenti economici care au in acest moment 376 de locuri de munca vacante, iar pe sistemele noastre info touch avem 1900 locuri de munca vacante.

Studentii isi gasesc greu un job pentru ca partea teoretica nu reprezinta totul. Nu stiu sa-si puna in valoare abilitatile si aptitudinile. De asemenea, prezenta la un interviu lasa foarte mult de dorit in ceea ce priveste tinuta, in ceea ce privesc raspunsurile la intrebarile puse de angajator, studentii nefiind familiarizati cu aceste discutii care au loc la un interviu. Chiar daca sunt bine pregatiti din punct de vedere teoretic nu sunt bine pregatiti in ceea ce reprezinta modul de abordare la un interviu.", a declarat Seful AJOFM Cluj, Daniel Don.

Daniel Don a mai precizat ca un lucru important de care trebuie tinut cont la un interviu sunt constintele despre acea companie.

 

Comentarii Facebook