Stratec Biomedical și-a inaugurat primul sediu din Cluj. Aici se lucrează la unele dintre cele mai avansate tehnologii de pe piață FOTO (P)



Compania Stratec Biomedical, lider în dezvoltarea de soluții tehnologice și științifice pentru industria biotehnologică, și-a inaugurat, în această săptămână, primul sediu din România, la Cluj-Napoca.

Prin inaugurarea noii clădiri de birouri, grupul STRATEC marchează extinderea filialei clujene, iar evenimentul a avut loc în prezența CEO-ului STRATEC BIOMEDICAL AG, Marcus Wolfinger, a fondatorului STRATEC, Hermann Leistner, a managerului general STRATEC BIOMEDICAL România, Cosmin Călian, și a partenerilor de încredere ai filialei clujene.

Vreau să mulțumesc întregii echipe STRATEC BIOMEDICAL România, echipa face o treabă incredibilă. Dacă aș fi întrebat care au fost cele mai bune decizii din carieră, aș menționa că una din ele ar fi faptul că am venit în România, în Cluj-Napoca în mod special, deoarece feedback-ul, promptitudinea, calitatea muncii și etica de lucru a colegilor noștri de aici sunt cu adevărat unice”, a declarat Marcus Wolfinger, CEO STRATEC BIOMEDICAL AG.

Decizia de a investi în extinderea filialei locale, înființate în 2008, a venit în urma rezultatelor excelente obținute de specialiștii clujeni, care au dovedit că soluțiile dezvoltate se ridică la standardele STRATEC.

Una dintre cele mai reprezentative astfel de soluții este un instrument de detecție moleculară (molecular analyzer) de ultimă generație, dispozitiv care este folosit de Crucea Roșie din Japonia drept principalul mijloc de screening. Cu ajutorul acestuia, sângele donat de voluntari către Crucea Roșie Japoneză poate fi testat rapid și eficient, depistând prezența multor viruși, precum HIV sau Zika.

Potrivit CEO-ului companiei, aparatul este atât de precis încât ar putea detecta salinitatea apei dintr-un lac după ce s-a aruncat o linguriță de sare în acesta.

Dacă lacul Michigan nu ar avea niciun pic de sare în el și am adăuga o linguriță de sare, acest instrument ar măsura cu exactitate câtă sare este în acel lac. Doar ca să vă faceți o idee legată de cât de sensibil este acest analizator molecular”, a explicat Wolfinger.

Nou-construita clădire are mai multe nivele și o parcare subterană, oferind spații de birouri moderne pentru cele patru departamente existente la Cluj: de software, de hardware și embedded, de testare și de design mecanic, precum și laboratoare complet echipate.

Proiectul s-a ridicat la suma de 3 milioane de euro și a fost realizat într-un timp record, de doar 9 luni. La acest efort au contribuit colaboratorii de pe partea de arhitectură și proiectare, Beletage, cei de pe partea de construcții, CON-A, și dirigenții de șantier, Confirm Construcții.

A fost vorba de un șir lung de decizii bune, de muncă asiduă, de evenimente fericite, dar și de provocări depășite. Prin munca depusă și rezultatele obținute am reușit să câștigăm încrederea companiei mamă, din Germania, care a considerat că e o idee bună să își consolideze prezența pe piața românească, investind capital în Cluj și creând noi joburi în domeniul ingineriei”, a adăugat Cosmin Călian, managerul general STRATEC BIOMEDICAL România.

În prezent, în subsidiara locală STRATEC activează aproximativ 70 de angajați, din care mai mult de jumătate lucrează pe partea de inginerie software, aproximativ 30% fac parte din departamentul de testare, iar restul din cele de hardware și embedded, respectiv de design mecanic. Mai mult, până la finalul anului viitor compania mamă plănuiește să își mărească echipa, iar numărul total al angajaților să crească semnificativ.

STRATEC BIOMEDICAL este o companie germană fondată în 1979, cu sediul general în Birkenfeld (Baden-Württemberg), ce are în prezent filiale în opț țări din Europa, Asia și America: Germania, Austria, Elveția, Marea Britanie, România, SUA, China și Ungaria.

Grupul are patru mari divizii – Instrumentation, Data Management, Molecular și Consumables – fiind specializat în automatizări și instrumentație pentru diagnoză clinică și industria IVD (in vitro diagnostics), software de laborator, precum și dezvoltarea de reactivi pentru colectarea, stabilizarea și purificarea ADN-ului și ARN-ului.

STRATEC BIOMEDICAL este de mai mult de 30 ani partener OEM al unora din cele mai importante firme din domeniul IVD și diagnoză clinică, firme ce aleg expertiza și soluțiile STRATEC pentru automatizarea proceselor de diagnoză.

Comentarii Facebook