Starbucks ar putea deschide o cafenea în locul Librăriei Universității. Ce spune proprietarul spațiului? - EXCLUSIV

 

Starbucks intenționează să deschidă o cafenea în centrul Clujului, în zona zero a orașului, potrivit unor surse Știri de Cluj.

 

Compania americană negociază cu SC Books SRL, firma care deține spațiul în care până în 1 octombrie va funcționa încă Librăria Universității. Potrivit unor surse Știri de Cluj spațiul de 700 de metri pătrați este ”vânat” de mai multă vreme de cei de la Starbucks, dornici să își extindă afacerile și în afara Iulius Mall Cluj.

 

Este un spațiu ideal pentru o cafenea de un asemenea tip. Vor să vină și să facă o investiție de peste 100.000 de euro în spațiu, pentru amenajări, și să facă o cafenea după model occidental”, a precizat sursa noastră. 

 

Chiria pentru un spațiu în zona zero a Clujului este cifrată între 80 și 100 de lei pe metru pătrat. Astfel că, pentru închirierea celor 760 de metri pătrați ar urma să fie achitată o chirie lunară de circa 80 de mii de lei (16.000 de euro).

 

Plecarea Librăriei Universității - Diverta din spațiul de pe strada Universității nr. 1 s-a produs în grabă. Angajații fiind anunțați că până în 1 octombrie trebuie să elibereze spațiul, fără alte explicații. Vezi AICI unde se va muta librăria. 

 

Investiția Starbucks vine după ce anul trecut KFC a deschis un restaurant în Piața Unirii, având un real succes în rândul tinerilor. 

-------------------------------------------

UPDATE

 

Reprezentații firmei care deține spațiul de pe strada Universității nr 1 susțin că Librăria Universității nu se va desființa.

Libraria Diverta nu își mai permite să cumpere cărți și să țină această librărie. Ei s-au lansat spre alte domenii de activitate cu jucării și papetărie. Noi vrem să rămână carte la Librăria Universității. În spațiul respectiv va rămâne o librărie. Vom pune afișe că se va redeschide o nouă librărie.

Noi am cerut Diverta să amenajeze spațiul pentru a arăta ca o librărie, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu vreau să arunc cu noroi în Diverta pentru că am colaborat bine cu dânșii. Eu vreau doar că acolo să rămână librărie.

În 1 decembrie, dacă vom obține și autorizație de amenajare, vom redeschide Librăria Universității, iar în spațiu va fi un grup internațional, care mai are librării în țară. E un concern mai mare și își va permite să aibă o librărie așa cum se cere, în care cititorii de carte să aibă unde să vină și să citească”, au precizat reprezentanții SC Books SRL, care neagă că spațiul va fi închiriat Starbucks.

Comentarii Facebook