Somerii Nokia vor primi 200 de euro, bani de haine, tuns si transport


Circa 1.400 de someri de la Nokia vor primi cate 200 de euro din fonduri UE, accesate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, pentru a fi cat mai prezentabili la interviurile de angajare.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat pentru Stiri de Cluj ca a inclus in premiera acest punct in dosarul de finantare aprobat de Uniunea Europeana. "Am intrebat daca nu s-ar putea finanta aceasta alocatie de integrare si mi s-a spus ca este o idee foarte buna. Astfel, angajatii Nokia care se vor inscrie in proiectul de reintegrare profesionala vor primi cate 200 de euro in doua transe, pentru a avea bani de haine, tuns, barbierit, transport, cazarea si masa. Intr-un cuvant sunt bani pentru ca acesti oameni sa fie cat mai prezentabili", a explicat Daniel Don.

Somerii care vor fi inclusi in acest proiect vor trebui sa faca dovada cheltuirii banilor pe baza unor chitante, fara a exista obligativitatea cumpararii produselor de la un anumit magazin, in cazul vestimentatiei.

Ideea acestei alocatii de integrare urmeaza sa fie publicata in ziarul Uniunii Europene cu bune practici, fiind considerata una inovativa.

Uniunea Europeana a alocat un buget de 5 milioane de euro pentru proiectul de reintegrare in munca a persoanelor disponibilizate de Nokia la fabrica de la Jucu. Banii provin din Fondul European de Ajustare la Globalizare.

 

In luna octombrie, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a anuntat ca somerii Nokia de la Jucu vor beneficia de un ajutor in valoare de 6,7 milioane de euro, dar suma aprobata a fost de 5 milioane.

 

Banii vor fi folositi intre altele pentru cursuri de recalificare, va fi alocata o suma de 500 de euro pentru cei care isi gasesc un loc de munca in alt oras si au nevoie de fonduri pentru relocare, vor fi finantate firmele care angajeaza mai multi someri.

Comentarii Facebook