Sindicalistii de la autostrada Transilvania ameninta ca vor bloca drumurile daca vor fi disponibilizati

 

Sindicatul Transilvania al muncitorilor de la autostrada a depus o sesizare a Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca din Cluj (AJOFM), prin care cere anularea concedierilor colective. In caz contrar ei ameninta ca vor trece la proteste.

Cerem sa nu fie luata in considerare notificarea depusa de Bechtel, care prevede disponibilizarea a peste 1.900 de anagajati, pentru ca nu a fost respectata Legea conflictelor de munca”, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro Mihai Lup, presedintele sindicatului.

 

El sustine ca administratia companiei americane nu a tinut cont de propunerile sindicatului, care urmareau evitarea concedierilor. „Au fost trei intalniri. Propunerile noastre nici nu au fost trecute in procesele verbale ale negocierilor. Nu va pot spune care au fost aceste propuneri, pentru ca sunt lucruri care nu se pot inca spune, dar acestea vizau o protectie a mebrilor nostri de sindicat”, a mai spus Lup.

El a declarat ca in cazul in care AJOFM nu va da curs cererii sindicatului, muncitorii vor iesi in strada si se poate ajunge chiar la blocarea drumurilor. „Noi asteptam, dar nu mult, pentru ca la inceputul lunii viitoare compania va trimite preavizele de concediere pentru muncitori”, a incheiat Mihai Lup.

Comentarii Facebook