Economic

Șeful eMAG explică de ce cresc prețurile în perioada următoare

  
Directorul general al eMAG, cel mai mare retailer online din România, Iulian Stanciu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că prețurile produselor comerciate de ei va crește în perioada urmăroare.

Conform acestuia, majorarea prețurilor vine în contextul în care multe produse sunt importate şi cumpărate în euro sau dolari, monede care înregistrează o tendiţă de creştere în ultimele zile, a declarat Stanciu.

Avem multe produse din import. Produsele din import sunt cumpărate ori în dolari, ori în euro, iar dolarul şi euro sunt pe o tendinţă de creştere. Deocamdată nu se văd, dar sunt foarte puţine produse, cele la care stocul este foarte mic. Dacă noi avem stoc mare, creşterea se va vedea în momentul în care va intra stocul nou. Tendinţa preţurilor pentru perioada următoare, poate decembrie, ianuarie, februarie, va fi una de creştere”, a explicat Stanciu, potrivit go4it.ro.

Preţurile vor mai creşte şi din cauza legislaţiei din China privind protecţia mediului.

Sunt foarte multe produse fabricate în China: electrocasnice mici, produse pentru casă. Cam de un an de zile, China a implementat o legislaţie privind protecţia mediului foarte strictă, ceea ce a dus la creşterea preţurilor masivă. Încă nu se vede peste tot, dar preţurile vor creşte şi de la respectarea acestei legislaţii”, mai spune șeful eMag.

Nu sunt lucruri pe care putem să le controlăm noi sută la sută, cum ar fi cursul de schimb, creşterea salariilor – sunt factori pe care îi vedem în preţ şi până la urmă, este transmis clientului final, poate cu o temporizare având în vedere că noi ţinem un stoc”, a mai spus directorul eMAG.

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor la carburant, Stanciu susţine că aceasta nu se reflectă, în prezent, în preţul produsului, deoarere nu este un factor principal din preţul de curierat.

Conferința de presă vine cu doar câteva zile înainte de Black Friday, organizat la noi în țară chiar de eMAG. În acest an, Black Friday are loc în 17 noiembrie, cu toate că SUA și restul lumii ”sărbătoarea” reducerilor se organizează pe 24 noiembrie.

rosal_dispecerat[1].png
14-11-2017, 16:50
64 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Economic

144 vizualizări
25-4-2018, 21:14
Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a fost reales » Vezi tot
19 vizualizări
25-4-2018, 11:13
Vești tot mai proaste pentru românii cu credite! ROBOR a ajuns la maximul ultimilor 3 ani și jumătate» Vezi tot
14 vizualizări
17-5-2017, 10:03
Directorul RCS&RDS, urmărit penal pentru spălare de bani» Vezi tot
9 vizualizări
24-4-2018, 11:46
Vești proaste pentru românii cu credite. ROBOR a crescut din nou» Vezi tot
7 vizualizări
21-5-2016, 18:56
De ce a căzut FILELIST. Site -ul de torente nu merge de câteva zile» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?