Scandalul cărnii alterate de la Michelangelo! Noi dezvăluiri și măsuri TIMIDE ale Prefecturii Cluj

 

Prefectul Gheorghe Vușcan ”a dat de pereți” cu conducerea Direcției Sanitar Veterinare (DVS) Cluj și cere demisii, după scandalul Michelangelo din luna martie.

 

Noi de mai multă vreme, începând din februarie 2013, am făcut niște demersuri către Direcția Sanitar Veterinară Cluj pentru a-și îmbunătăți managementul care exista acolo și nu s-a întâmplat nimic. Am făcut și în februarie o adresă prin care le solicitam un raport de activitate și totuși am constatat, după răspunsul pe care l-am primit că există deficiențe mari de management. Colac peste pupăză lucrul s-a și confirmat prin acea descindere a DIICOT într-o zonă în care nu ar fi trebuit să fie asemenea probleme sau, dacă ar fi fost, trebuia să le descopere Direcția Sanitar Veterinară. S-au obișnuit și există o anumită rutină și trebuie o schimbare a managementului la nivelul Direcției Sanitar Veterinare”, a declarat prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan. 

 

Întrebat dacă va cere demiterea medicului Nicolae Pivariu, directorul DSV Cluj, prefectul Gheorghe Vușcan a spus că: ”Noi o să facem o informare către Direcția Națională și probabil că se va lua o decizie și din acest punct de vedere”. El a spus că se fac controale numai la anumite firme, iar altele își fac mai departe afacerile. 

 

Directorul DSV Cluj, Nicolae Pivariu, a explicat că vina nu aparține inspectorilor, ci celor de la Michelangelo pentru că nu au anunțat că au ”deficiențe”.

 

Îmi exprim o părere de rău pentru scandalul produs cu depozitul SC Michelangelo, privind comercializarea produselor. Au fost niște neconformități acolo care au apărut. Vreau să asigur populația că pe piață nu a ieșit produs neconform. La nivel de depozit a intrat toată marfa controlată sanitar-veterinar, etichetată și cu documente însoțitoare. Cei de la DIICOT au reclamat și o evaziune fiscală. Eu am mai spus că operatorului economic îi revine întreaga responsabilitate privind punerea pe piață a produselor și are obligația să ne anunțe pe noi despre toate neconformitățile. În unele aspecte nu ne-a informat. Toată marfa care nu a putut prezenta trasabilitate și avea deficiențe în etichetare a fost confoscată și depozitul a fost închis”, a explicat directorul DVS Cluj, Nicolae Pivariu.

 

S-a confiscat catitatea de 3.950 de kg de carne. Întrebat cum s-a putut ajunge aici, Pivariu a spus că ”operatorul nu și-a făcut datoria”.

 

Procurorii DIICOT au arătat clar că patronii Michelangelo, Sorin Seleșiu, a pus în vânzare carne stricată prin magazinele firmei și prin fast-foodul soției sale. 

 

Ce firmă de catering din Cluj-Napoca livra carne stricată, VERDE, de la Michelangelo

Comentarii Facebook