Miercuri 24 Aprilie

Samsung vrea să dea o nouă lovitură pe piața mobilelor, cu o afacere de 7,5 miliarde de dolari



Reuters a anunțat recent că Samsung ar urma să facă o achiziție uriașă, estimată la aproximativ 7,5 miliarde de dolari.

Samsung se afla in negocieri cu cei de la BlackBerry pentru a cumpara compania din Canada pentru suma de 7.5 miliarde de dolari, anunta cei de la Reuters, citați de yoda.ro.

Conform acestora, membrii executivi de la Samsung si BlackBerry s-au intalnit saptamana trecuta pentru a analiza o intelegere si acum lucreaza cu consultantii pentru a vedea daca si cum ar putea afacerea sa ajunga la un final.

Deși BlackBerry nu mai reprezintă un copetitor puternic pe piața smartphone-urilor la ora actuală, aceștia dețin un portofoliu bogat de brevete hardware și software, motiv pentru care coreeni ar dori să facă achiziția.

Astfel, în urma zvonurilor apărute în presă, acțiunile BlackBerry au crescut cu 30%.

Totuși, oficialii companiei canadiene au negat negocierile cu Samsung, printr-un comunicat de presă.

"BlackBerry este constienta de existenta unor anumite rapoarte de presa publicate astazi (miercuri) in legatura cu o posibila oferta Samsung de a cumpara BlackBerry. BlackBerry nu a inceput discutiile cu Samsung pentru orice oferta posibila de cumparare a BlackBerry. Politica noastra este de a nu comenta zvonurile si speculatiile si nu intentionam sa mai comentam suplimentar pe subiect".

Comentarii Facebook