S-au anunțat noile tarife RCA. Câți bani trebuie să scoată din buzunar șoferii



Autoritatea de Supraveghere FInanciară a anunțat, miercuri, noile tarife de referință ale polițelor RCA, cu doar o zi înainte de expirarea celor vechi.

Tarifele de referință au caracter orientativ, iar la baza calculului sunt datele agregate privin daunele, frecvența daunelor și numărul de polițe RCA", a declarat vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, potrivit realitatea.net.

Tarifele de referinţă sunt structurate în funcţie de: categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică) și de caracteristicile tehnice (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri) în funcție de categoria vehiculului.

Astfel, tariful de referință pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de zile de persoanele cu vârsta între 31 şi 40 de ani, ce deţin un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc, este506 lei, cu 17% sub tariful de primă maxim, stabilit pentru această categorie, de 610 lei.

Pentru persoane juridice ce deţin un autoturism cu capacitate cilindrică între 1.401 şi 1.600 cmc, tariful de referinţă este 957 de lei, faţă de un tarif de primă maxim de 992 lei (-4%).

Iată lista completă a noilor tarife RCA:

Comentarii Facebook