S-a gasit gaz in Marea Neagra! Zacamantul este echivalent cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei


Un zacamant de gaz a fost descoperit in Marea Neagra, de OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania. Acesta reprezinta echivalentul a de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

In urma descoperirii, actiunile OMV au explodat la bursa de la Viena, inregistrand o crestere de 4,5%.

"ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, afiliata ExxonMobil corporation, si OMV Petrom SA, subsidiara a grupului OMV, confirma o potentiala descoperire semnificativa in largul tarmului Romaniei (...) Este prea devreme in procesul de evaluare si explorare pentru a determina daca blocul Neptun se va dovedi in final exploatabil comercial sau nu. Totusi, daca viitoarele lucrari vor confirma fezabilitatea tehnica si comerciala a productiei de gaze naturale la mare adancime in blocul Neptun, viitoarele investitii in fazele de explorare si dezvoltare ar putea ajunge la cateva miliarde de dolari, iar prima extragere ar putea avea loc cel mai devreme spre sfarsitul deceniului", se spune in comunicat.

Printre companiile care detin perimetre concesionate in Marea Neagra se numara OMV Petrom, ExxonMobil (SUA), Lukoil (Rusia), Sterling Resources (Marea Britanie) si MOL (Ungaria).

Comentarii Facebook