Românii vor putea scoate bani de pe card direct din magazine, începând cu anul viitor



Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea prin care se prevede că vei putea extrage bani de pe card direct de la casieriile magazinelor. Legea va intra în vigoare începând de la 1 ianuarie 2017.

Mai exact, în cazul în care nu mai ai bani cash și nu există bancomate în jur, poți merge la magazin, plăteşti cumpărăturile cu cardul şi poţi cere casierului să-ţi dea un avans în numerar de până la 200 de lei, suma ce va fi extrasă din contul tău.

Iohannis respinsese iniţial actul normativ, pentru că la acel moment prevedea că toate magazinele care au o cifra de afacere anuală mai mare de 10.000 de euro vor fi obligate să dea bani cash. În forma de acum, însă, rămâne la latitudinea fiecărui comerciant dacă acceptă sau nu.

Cei care vor vrea să ofere acest serviciu vor trebui să afişeze în loc vizibil un semn aparte, precum şi costurile tranzacţiilor. Comisionul reţinut de magazine nu va putea fi mai mare de 1% din valoarea tranzacţiei, scrie Ziare.com.

În această categorie intră şi operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe şi amenzi.

Comentarii Facebook