Românii care trimit bani în țară, verificați de stat. Ce sume sunt vizate

 

Statul român vrea să impoziteze și sumele de bani pe care românii care lucrează în străinătate le trimis celor de acasă.

 

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede că orice bancă sau serviciu de transfer de bani are obligaţia să transmită în maximum 3 zile raportul pentru orice remitere de bani mai mare de 1.000 de euro.

 

Proiectul de lege promovat de Oficiu pe 31 ianuarie este în dezbatere între instituţiile statului pentru a fi asumat şi trimis în Parlament spre dezbatere şi adoptare, scrie g4media.ro.

 

După ce va fi votat, băncile şi furnizorii de servicii precum Poşta Română, Western Union sau Money Gram vor avea obligaţia să raporteze la Oficiu datele despre orice tranzacţie care depăşeşte echivalentul în lei a 1.000 de euro.

 

Desigur, reglementarea transpune noua legislaţie europeană în domeniul combaterii fenomenului de spălare a banilor, Directiva 2015/849 a Parlamentului European și a Consiliului UE.

 

În străinătate sunt acum circa 4 milioane de români, astfel să statul va atrage rapid sume mari la buget, dacă vor depista tranzacțiile.

Comentarii Facebook