Roamingul e gratuit? Cum te păcălesc operatorii de telefonie mobilă

 

Deci UE a stabilit că în Europa roamingul a devenit gratis, operatorii de telefonie au găsit o cale să ocolească acest lucru, s-a introdus opţiunea tarifare fără roaming, iar serviciul este taxat în plus.

 

ANCOM a declanșat o anchetă după ce firmele de telefonie au introdus în ofertă noi tipuri de abonamente fără servicii roaming iar cei care vor să folosescă telefonul atunci când pleacă în străinătate, trebuie să plătească suplimentar, scrie Adevărul.ro

 

Operatorii de telefonie mobilă spun că oferta lor nu are nicio problemă și că se adresează celor care nu au în plan să călătorească și nu au nevoie de roaming. 

 

ANCOM a fost sesizat de către comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, iar ancheta va stabili dacă s-a încălcat directiva europeană de eliminare a taxelor de roaming.

 

Și Protecţia Consumatorilor a primit numeroase plângeri privind taxarea serviciului de roaming.

 

Din 15 iunie 2017, operatorii de telefonie nu mai au voie să perceapă tarife suplimentare pentru serviciile de roaming, în ţările Uniunii Europene - plus Islanda, Norvegia şi Lichtenstein.

Comentarii Facebook