Miercuri 24 Aprilie

Regionala CFR Cluj s-ar putea extinde cu inca sase judete, prin includerea Regionalei Brasov

Consiliul de Administratie al CFR Calatori a aprobat un proiect de desfiintare a patru regionale din tara, printre care si cea din Brasov, care va fi inclusa in Regionala CFR Cluj.

 

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat pentru Mediafax ca reorganizarea aprobata de Consiliul de Administratie al CFR Calatori presupune desfiintarea regionalelor din Brasov, Constanta, Craiova si Galati.

 

Regionala Brasov va fi integrata in Regionala Cluj. Regionala Brasov cuprinde sase judete: Brasov, Sibiu, Alba, Mures, Harghita si Covasna, care se vor adauga judetelor Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj, Maramures, Salaj si Satu Mare, care fac parte acum din Regionala Cluj.

 

Potrivit liderului sindical, reorganizarea va presupune si disponibilizarea a 1.021 de angajati. "Noi speram sa mai putem negocia, sa ajungem de comun acord la un numar mai mic de salariati care urmeaza sa plece. Daca aceste programe se pun in practica imediat, din a doua jumatate a lunii martie vor fi efectiv disponibilizati acesti oameni. Daca mai amanam si mai negociem aceasta masura va putea fi pusa in practica din aprilie - mai", a spus Mantescu.

 

O alta varianta de restructurare de la CFR Călători prevedea disponibilizarea a 923 de angajati si pastrarea tuturor celor opt regionale, dar, potrivit liderului sindical, prima varianta va fi prezentata Guvernului.

Comentarii Facebook