RCA 2016 ar putea fi plătită în funcţie de abaterile din trafic

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în analiză un proiect de lege prin care RCA să fie plătit și în funcție de amenzile pe care șoferii le iau în trafic. 

 

Poliția RCA ar putea să fie stabilită după consultarea ”cazierului” de la Poliția Rutieră. Șoferii care au primit amenzi sau au avut permisul suspendat ar putea plăti RCA mai scump. Parlamentarii au discutat cu cei de la asigurări și spun că polița RCA va fi calculată în funcţie de cazierul de accidente şi abateri de la lege.

 

De asemenea, se va lua în calcul și cât de puternic este autoturismul.

 

E logic ca o maşină care nu are atâta forţă să aibă un preţ al RCA mai mic faţă de una care are sute de cai putere. Acestea din urmă vor avea un preţ de asigurare mai mare, în aşa fel încât să-i descurajăm pe cei care le conduc să meargă nebuneşte. Mai mult, se va renunţa la aberaţia referitoare la preţul mare în funcţie de vârsta şoferului şi se va introduce asigurarea în funcţie de cazierul şoferului”, au declarat pentru Libertatea parlamentarii care discută cu cei de la ASF.

 

De asemenea, s-ar putea ca șoferii să poată plăti polița RCA pe o perioadă mai scurtă de 6 sau 12 luni. În plus, o altă modificare prevede repararea unui autovehicul în baza propriului RCA, urmând ca asiguratorul RCA al persoanei nevinovate să îşi recupereze despăgubirea de la asiguratorul RCA al persoanei vinovate.

Comentarii Facebook