Rata somajului continua sa creasca periculos la Cluj! A ajuns la 6.87%

Predictiile specialistilor in macroeconomie care ne avertizau ca anul acesta ne va fi chiar mai rau decat anul trecut par sa se adevereasca. De la luna la luna somajul si preturile cresc, iar veniturile stagneaza sau de multe ori scad. Oricum cei care isi pastreaza locul de munca au inceput sa se considere norocosi.

 

Asta in conditiile in care rata somajului a atins un nivel pe care nu l-a mai avut decat in urma cu cativa ani buni. Astfel, daca la sfarsitul lunii ianuarie vorbeam la Cluj de o rata a somajului de 6,5%, la sfarsitul lunii februarie era 6,7%.

 

In martie, somajul a continuat sa creasca inregistrandu-se o rata a somajului de 6,87%. Interesant este ca in judetul nostru in randul femeilor somajul este mai scazut decat rata totala, 6,47% dintrre femei neavand un loc de munca.

 

Tendinta de crestere a ratei somajului este valabila in toata tara. Cel mai bine la capitolul locuri de munca stau locuitorii municipiului Bucuresti (rata somajului 2,53%) si cei din Ilfov (2,85%).

 

Judetul Cluj este abia pe locul 6 ca numar al celor care au loc de munca dupa Bucuresti, Ilfov, Timis (rata somajului 4,50%), Bihor (6,45%), Maramures (6,85%).

 

Cea mai mare rata a somajului se inregistreaza in judetul Vaslui, unde 15,31 procente din populatia activa nu au loc de munca.

Comentarii Facebook