Bechtel: In cazul concedierilor colective, angajatii vor primi doua salarii de baza lunare

 

Reprezentanttii Bechtel sustin ca sunt nevoiti sa isi reduca activitatea la Autostrada Transilvania, intrucat au multe sume de recuperat pentru lucrarile efectuate. In plus, CNADNR nici nu a putut sa le spuna care sunt fondurile pentru 2010

 

"In acest moment exista obligatii financiare importante catre Proiectul Autostrada Transilvania care nu au fost onorate.  De asemenea, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale nu ne-a putut oferi informatii despre fondurile disponibile in 2010 pentru plata lucrarilor ce vor fi executate in acest an", se arata intr-un comunicat al Bechtel.

 

Reprezentantii companiei americane Bechtel spun ca in efectuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania intampina si alte dificultati. 

 

"Din pacate, lipsa platii ne afecteaza inevitabil fluxul de lichiditati si capacitatea de a planifica corect lucrarile viitoare.  Pe de alta parte, CNADNR intampina si alte dificultati, cum ar fi asigurarea accesului liber si fara obstacole la suprafete de teren cu o intindere considerabila, situate una in continuarea celeilate in vederea efectuarii lucrarilor de constructie", se arata in comunicat. 

 

Prin urmare, acestea sunt motivele pentru care Bechtele trebuie sa isi restranga activitatea la Autostrada Transilvania si sa ia i9n considerare in concediere colectiva.


 

Regretam ca trebuie sa luam in considerare o asemenea masura. Vom continua consultarile cu sindicatele si vom cauta solutii pentru a micsora pe cat posibil numarul pozitiilor ce vor fi reduse”,  a declarat Michael Swinford, directorul proiectului Autostrada Transilvania.

 

In eventualitatea unei concedieri colective, angajatii vor beneficia de plati compensatorii egale cu doua salarii de baza lunare. Reprezentantii Bechtel spun ca procesul de disponibilizare va dura cateva luni si va inceta daca situatia se va schimba intr-un mod favorabil.

 

Citeste si   

Bechtel va disponibiliza din 5 martie 1933 de muncitori de la Autostrada Transilvania

 

Comentarii Facebook