RAR nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen

 

Registrul Auto Român (RAR) nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen ce urmau să fie vândute în România.

 

Miniştrii Transporturilor şi Mediului, Iulian Matache, respectiv Graţiela Gavrilescu, se vor întâlni cu cei de la RAR pentru a discuta soluțiile.

 

Am avut o discuţie cu cei doi miniştri care sunt direct responsabili de domeniu, ministrul mediului pentru partea de poluare şi ministrul transporturilor. Ministrul transporturilor m-a informat că deja RAR nu mai eliberează cărţile de identitate pentru maşinile care ar urma să fie vândute şi care sunt în stoc", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, la Digi24.

 

În momentul în care autorităţile iau cunoştinţă de o astfel de situaţie, trebuie să reacţioneze, până se constituie, eu ştiu, asociaţii de consumatori, până îşi iau avocaţi care să le apere interesele afectate în justiţie”, a spus preşedintele Senatului.

 

Călin Popescu-Tăriceanu crede că statul român a fost înşelat. ”Cred că statul român trebuie să acţioneze, aşa cum fac şi celelalte ţări, de exemplu Belgia s-a constituit parte civilă împotriva Volkswagen, în Spania guvernul a hotărât să penalizeze cu 1.000 de euro cosntructorul pentru fiecare maşină vândută”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Potrivit unor surse, în România au ajuns peste 100.000 de maşini produse de grupul Volkswagen, dotate cu softuri care păcălesc testele de mediu.

Comentarii Facebook