PSD-ALDE creează o nouă bancă de stat

 

Grupurile parlamentare ale PSD și ALDE au depus la Senat, joi, 16 noiembrie, o propunere legislativă pentru înființarea Băncii de Dezvoltare a României.

 

În plus, PSD - ALDE propun și înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, ambele proiecte fiind semnate în primul rând de președintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Promotorii proiectelor susțin că Banca de Dezvoltare a României (BDR) trebuie înființată urgent, pe motiv că țara noastră riscă să piardă fonduri nerambursabile provocate de lipsa cofinanțării.

 

Banca ar urma să fie o entitate juridică autonomă, având capital social asigurat în integralitate de la bugetul de stat, scrie Press One.

 

Statul român ar urma să asigure pentru acest proiect un capital de un miliard de lei, adică aproximativ 217 milioane de euro.

 

Potrivit proiectului, fondurile BDR ar urma să fie folosite și pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare ale autorităților publice centrale și locale, dar și pentru marile proiecte de infrastructură aflate în stagnare. Măsura privind înființarea unei bănci de stat apare în Programul de guvernare PSD-ALDE, iar termenul-limită propus de Guvernul Mihai Tudose este 1 ianuarie 2018.

Comentarii Facebook