Protest la ANAF și Finanțele Cluj. Nu le cresc salariile și oamenii au întrerupt lucrul

 

Circa 300 de persoane, angajați ai ANAF și ai Direcției Finanțelor Publice Cluj, protestează în curtea instituției din Piața Avram Iancu.

 

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că Guvernul Ponta a majorat, de la 1 noiembrie, salariile numai pentru funcționarii de la București. 

 

”De majorarea de peste 50% a salariilor de bază, începând cu 1 noiembrie 2015, beneficiază aproximativ 3000 de persoane, mai precis numai salariații din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finantelor Publice și ANAF, nu și cei 23.000 de angajați din structurile teritoriale (administratiile județene ale finanțelor publice)”, precizează conducerea Sed LEX.

 

 

 

Datorită modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale și chiar între angajați din cadrul administrației publice (vezi creșteri salariale acordate în învățământ și sănătate precum și angajaților din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanțelor Publice și ANAF), salariații din domeniul fiscului, din primării și din alte instituții din administrația publică centrală și locală au declanșat acțiuni spontane la nivel național, solicitând în mod expres acordarea de creșteri salariale.

 

Liderii organizațiilor Sed LEX vor susține acțiunile de protest ale colegilor nostri, fără a putea preciza durata acestora, ținând cont de faptul că Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor Sed LEX nu a organizat acțiunile, ele fiind declanșate în mod spontan.

 

 

Protestatarii solicită acordarea de creșteri salariale tuturor salariaților din administrația publică unde media salarizării este de aproximativ 1350 de lei”, precizează Biroul de presă al Sed LEX.

-------------------------

UPDATE

 

Guvernul a anulat creşterea salariilor personalului din Ministerul Finanţelor, ANAF şi alte structuri, în urma protestelor. 

 

Prin Ordonanţa de Urgenţă aprobată astăzi (marţi - n.r.), a fost abrogat art.63 din OUG 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare. Prin acest articol se instituise acordarea unei majorări medii a salariilor de bază cu 22% pentru personalului din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Comentarii Facebook