Programul ”Prima Casă” va fi suplimentat cu 500 milionane de lei de către Guvern

 

Guvernul va suplimenta programul ”Prima Casă” cu 500 de milioane de lei. Decizia ar urma să fie luată la următoarea şedinţă de Guvern, informează Realitatea TV.


Astfel, potrivit unei declarații făcute la sfârșitul lunii trecute de către ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, plafonul programului "Prima Casă" va fi suplimentat în luna septembrie, iar în octombrie va fi finalizată o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program, astfel încât toate părțile implicate să își poată face planuri pe un astfel de termen

"Programul va fi suplimentat în septembrie pentru 2016 și în octombrie vom avea o strategie pentru acest program pe termen mediu, de cinci ani, astfel încât să evităm eventualele sincope în derularea programului", a precizat ministrul Finanțelor.

Ministrul a precizat că cererea de finanțări pe "Prima Casă" a crescut foarte mult în perioada discuțiilor cu privire la Legea Dării în plată, iar acum se întâmplă la fel pentru că "oamenii nu știu dacă programul va mai fi la anul sau nu".

Comentarii Facebook