Miercuri 24 Aprilie

Președintele Emerson râde că în Cluj-Napoca nu se pot asfalta 500 de metri de stradă

 

Influentul CEO -ul al Emerson, David N. Farr, aduce reproșuri indirecte Primăriei Cluj-Napoca, dar rezultatul a fost construirea unei fabrici la Oradea și nu la Cluj.

 

Problemele vizează lucruri simple cum ar fi sprijinul pe care îl primesc investitorii. ”Domnul Călin Banciu (directorul general Emerson România) a fost de foarte multe ori la domnul primar, spre exemplu, în legătură cu linia de autobuz care să îi ducă pe muncitori cât mai aproape de fabrică. A primit un răspuns că nu au autobuze. Emerson a spus ca platește transportul și imediat au apărut autobuzele.

 

Soluția ar fi fost mult mai simplă și consta în prelungirea liniei de tramvai cu o stație. În loc să întoarcă în capăt la CUG, ar fi putut să întoarcă în depou și de acolo muncitorii mergeau 100 de metri până în Tetarom II, la fabrica Emerson”, au precizat unele surse.

 

O altă nemulțumire a celor de la Emerson este legată de drumul care să lege capătul Bulervardului Muncii cu strada Traian Vuia și apoi cu aeroportul Internațional. ”Drumul de acces din Someșeni pe Podul Colectiviștilor este praf. Sunt 500 de metri de asfaltat și nu sunt soluții. Directorul Emerson România mi-a spus că de fiecare dată când vine CEO -ul Emerson în România și ajunge la Cluj își pune chiloți de tablă pentru că are de încasat. Râde și îl pune să îl plimbe cu mașina prin zonă. Zice: ”Du-ma pe drumul cel mai scurt până la Aeroport!”, iar drumul cel mai scurt este pe podul Colectiviștilor, prin gropi”, a mai precizat sursa citată.

 

Aceste motive, dar și faptul că nu a fost terminată Autostrada Transilvania, care să lege Clujul de vama Borș, i-a determinat pe cei de la Emerson să meargă la Oradea.

 

La Oradea, investiția Emerson se ridică la 50 de milioane de euro, în parcul industrial Euro Business. Pe 14 hectare, Emerson România va crea 1.500 de locuri de muncă, având o hală și o clădire de birouri.

 

Municipalitatea a anunțat că porțiunea din strada Grigore Ignat care nu a fost încă asfaltată va fi refăcută din fonduri europene.


Comentarii Facebook