Premierul atacă băncile: ”Nu ştiu dacă este 'safe' să vă ţineţi economiile acolo”

 

Premierul Mihai Tudose le-a transmis un mesaj alarmant românilor.

 

Premierul Mihai Tudose a anunţat că ANAF a început o serie de verificări la instituţiile financiare din România pentru a vedea ”ce şi cum se întâmplă”, potrivit ZF.ro.

 

Premierul a reluat atacurile la bănci, susţinând că ”au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu fraierii noştri” şi a ameninţat că, dacă profiturile nu vor fi la vedere va ieşi chiar public să le spună românilor că nu e sigur să-şi ţină economiile acolo.

 

Au început controale peste tot, şi vă dau un exemplu cu băncile. Avem 36 de bănci active, 18 sunt pe profit şi 18 nu. Eu cred că trebuie să le ajutăm (...) poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că, înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu ştiu, sunt subsidiare ale Crucii Roşii sau, pur şi simplu, au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri ! ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer şi-mi asum, o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne', băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte „safe" să vă ţineţi economiile acolo. (...) Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment?” a precizat Mihai Tudose.

Comentarii Facebook