Premiera in Romania: Trilulilu semneaza un contract de licentiere cu Universal Music si Roton - Comunicat de presa

                                    
Trilulilu semneaza un contract de licentiere cu Universal Music si Roton, in premiera pentru Romania.

Trilulilu si Universal Music anunta, in premiera in Romania, semnarea primului contract de licentiere intre un site de partajare de fisiere si cea mai mare companie din industria muzicala. Astfel, Trilulilu este singurul site din Romania, cu continut postat de catre utilizatori, care are drepturi de difuzare a pieselor Universal Music (cea mai mare casa de discuri din lume) si Roton (unul dintre cei mai mari producatori de muzica din Romania).

Contractul de licenta are la baza impartirea veniturilor din publicitate si autorizeaza Trilulilu sa faca streaming la orice piesa Universal Music, chiar daca aceasta este uploadata de catre utilizatorii site-ului trilulilu.ro. Pentru a fi insa in concordanta cu strategia globala Universal Music, piesele vor fi disponibile pentru ascultare doar pentru utilizatorii din Romania.

"Piesele Universal Music sunt cele mai apreciate de catre utilizatorii Trilulilu,generand cateva milioane de ascultari lunar. De exemplu, in 2010, Lady Gaga a fost prima in topul ascultatorilor Trilulilu. Pentru a veni in intampinarea acestui interes, ne pregatim sa lansam canale oficiale Universal Music si Roton unde vor fi disponibile cele mai noi piese lansate de artisti cunoscuti ca Lady Gaga, Rihanna, Inna sau Deepcentral", a declarat Sergiu Biris, Directorul General Trilulilu.

"A durat foarte mult timp sa ajungem aici, ne bucuram pentru reusita si "ne" dorim mult succes alaturi de Trilulilu. Cred, de asemenea, ca marea satisfactie pe care o vom avea noi, Universal si Trilulilu, va fi aceea de a vedea, intr-un timp relativ scurt, ca tot mai multe site-uri de muzica "trec de partea buna" a pietei. Bani se pot face din muzica si in mod legal, iar Trilulilu este un exemplu in acest sens. Siteurile care exploateaza fara drepturi munca noastra, pe cea a autorilor si a artistilor trebuie sa inteleaga lucrul acesta. Trilulilu nu este doar primul partner al lui Universal, este si primul, adica cel mai mare site de acest gen din Romania, iar alaturarea celor doua branduri nu poate fi decat una " irezistibila" ", a declarat Ioana Fesnic, Director General Universal Music Romania.

"Am acumulat multa experienta in urma discutiilor purtate cu echipa Universal Music si ne bucura nespus aceasta colaborare, deoarece e un semn evident ca ne indreptam intr-o directie buna. in prezent, suntem in stadiul de negocieri avansate si cu celelalte case de discuri internationale si ne straduim sa ii avem ca si parteneri cat mai curand posibil.

Semnarea parteneriatului cu Universal Music reprezinta un pas inainte pentru noi, dar si pentru partenerii si artistii cu care vom colabora pe viitor. In perioada urmatoare vom lansa noi optiuni prin care artistii sa isi promoveze muzica pe Trilulilu precum si un program oficial de impartire a veniturilor din publicitate si cu alti parteneri, fie ca e vorba de muzica sau video", a adaugat Sergiu Biris, Directorul General Trilulilu.

Despre Trilulilu

Trilulilu este cea mai mare comunitate online din Romania, unde vizitatorii pot urmari si contribui cu clipuri video, audio si imagini. Trilulilu a fost lansat in ianuarie 2007, fiind in prezent cel mai vizitat site romanesc, cu peste 3 milioane de vizitatori unici lunar. Trilulilu are semnate contracte de licenta si cu alte case de discuri importante din Romania.

Despre Universal Music
Universal Music este cea mai mare case de discuri din lume. in potofoliu muzical Universal se numara peste  3500 de artisti din toate genurile muzicale (rock, soul, funk, reggae, techno, clasic, jazz, rap, dance si pop): Nelly Furtado, Timbaland, Akon, Black Eyed Peas, Mary J. Blige, blink-182, Bon Jovi, Mariah Carey, Macy Gray, Sheryl Crow, Dr. Dre, Eminem, 50 Cent, Jay-Z, Diana Krall, Nelly, No Doubt, Ashlee Simpson, Snoop Dogg, Gwen Stefani, Shania Twain, Stevie Wonder, Sting, Bryan Adams, A-Ha, Daniel Bedingfield, The Cardigans, Mylene Farmer, Gabrielle, The Hives, Elton John, Jovanotti, Ronan Keating, Metallica, Rammstein, Scissor Sisters, Snow Patrol, Sugababes, t.A.T.u, Texas, Maroon 5, U2, Fergie, James Morrison, The Killers, Take That, Fall Out Boy, Kaiser Chiefs, Amy Winehouse, Ayo, Rihanna, Mika, Just Jack Zucchero, David Bisbal, Enrique Iglesias, Sophie Ellis-Bextor, Juanes, Paulina Rubio, Tarkan, Andrea Bocelli etc.

Despre Roton

Roton este una dintre primele si cele mai importante case de discuri independente din Romania. Fondata in 1994, Roton a devenit rapid un nume apreciat in industria muzicala romaneasca, datorita resurselor si profesionalismului angajat in aceasta industrie.
Repertoriul Roton este impartit in 5 marci: ROTON (muzica contemporana), dance arena (dance), NRG!A (pop ), R.U.L. (Roton Urban Label – hip hop) and TEZAUR (folclor romanesc).
Artisti cunoscuti: INNA, Akcent, Alex Velea, Connect-R, Cassa Loco, Class, Corina, Morris,  Blaxy Girls, Play and Win, Radio Killer, Proconsul, Fly Project, Keo, Tom Boxer etc.     







Comentarii Facebook