Miercuri 24 Aprilie

Ponta se răzbună pe Cluj? A trimis ANAF -ul să reverifice construcția stadionului Cluj Arena

 

ANAF -ul a demarat un control fulger la RAADPP Cluj, regie aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, pentru a verifica plătile făcute pentru construirea stadionului Cluj Arena.

 

Ordinul de efectuare a controlului a fost emis în 15 mai 2015. ”Luni, a venit o echipă de la ANAF, formată din două inspectoare, ne-au prezentat un ordin de serviciu și au spus că au fost trimise în control de Corpul de Control al Primului Ministru, referitor la stadion. Le-am cerut să ne arate ordinul, dar nu au vrut. 

 

Am anunțat conducerea Consiliului Județean Cluj și le-am pus la dispoziție tot ceea ce a fost referitor la stadion perioada februarie - octombrie 2011, când s-a finalizat stadionul. Ne-au cerut situația de lucrări, dar acestea sunt la Consiliul Județean, iar ANAF nu poate verifica Consiliul.

 

În februarie 2011, noi am intrat în această investiție pentru a putea recupera TVA -ul. Atunci, am avut control de la ANAF, Direcția de Finanțe cum era atunci, din februarie și până în octombrie, aici au fost trei oameni ca să ne poată da TVA rambursat. Acum tot ei vin...

 

Le-am pus la dispoziție toate documentele. Ceea ce este partea de Consiliu le-am spus să meargă acolo, dar ei au spus că nu pot să verifice. Le-am spus să prezinte solicitarea nr. 1.062 din 7.05.2015 a Corpului de Control al Primului ministru, pe baza căreia au venit. Ne-au arătat-o, dar nu au vrut să ne-o dea pentru că este confidențială. Am spus că aici sunt bani publici și nu există confidențialitate. Mi-au spus că obstrucționez controlul și am acceptat să le dau tot. ANAF poate să verifice și casa de marcat și cât ai în casă. Nu putem să fim împotriva verificărilor”, a declarat Mircea Avram, directorul RAADPP Cluj. 

 

El crede că verificările vizează actele adiționale încheiate petru construcția stadionului Cluj Arena. ”Din vizualizare, pentru că m-am uitat cu juriștii, vor acte adiționale, plăți, etc. Faptul că vin pe o sesizare a Corpului de Control și își întrerup activitatea la Turda și Câmpia Turzii pentru a face controlul până vineri, mi se pare cam... Eu le-am spus că au fost în control colegii lor în perioada februarie - octombrie 2011, pentru că nu ne dădeau TVA -ul dacă nu eram în regulă. Au vrut să le prezentăm situația de lucrări, dar acestea sunt la Consiliu.

 

După verificarea din 2013, după ce s-a schimbat orânduirea, a mai venit verificarea de la ANAF și de la Curtea de Conturi. Le-am spus că de ce nu cer de la Curtea de Conturi și de la colegii lor de la ANAF să vadă rezultatul controalelor. Le-am spus să meargă la stadion pentru că restul de TVA s-a recuperat după 2011 când noi nu mai eram. Le-am înțeles pe doamne că până vineri trebuie să finalizeze controlul. Nu mi se pare ok să le ia de la Turda și Câmpia Turzii din control și să le aducă aici să termine o verificare de luni până vineri. ANAF să se uite dacă se plătesc taxe și impozite, nu achiziții. Pentru achiziții să trimită ANRMAP și alte instituții competente... Doamnele erau speriate și mi-au spus că e confidențial. Le-am spus că ce confidențial, că ieri (marți, 19 mai) când am venit de la Consiliul Județean mă aștepta aici DIGi, TVR -ul, Realitatea. Eu inițial am crezut că este petru TVA, dar văd că vor să verifice actele adiționale”, a mai spus Avram.

 

El a declarat că Regia pe care o conduce se ocupa atunci de plata lucrărilor făcute de ACI, una dintre firmele constructoare.

 

Potrivit ordinului de serviciu nr. 201/15.05.2015,  inspecţia se efectuează în baza solicitării Guvernului României nr. 1062/07.05.2015 înregistrată la DGRFP Cluj-Napoca cu nr. 47075/07.05.2015. Controlul vizează obiectivul “Stadionul Cluj Arena”. 

 

De menţionat că RAADPP Cluj a preluat obligaţiile şi răspunderile Consiliului Judeţean Cluj la acest obiectiv în februarie 2011, obligaţii şi răspunderi care au încetat în octombrie 2011, odată cu finalizarea lucrărilor. Activitatea RAADPP Cluj, ca parte în acest proiect, a fost verificată la vremea respectivă de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, precum şi de Curtea de Conturi Cluj, care au acordat avize favorabile.

 

RAADPP Cluj solicită DGRFP Cluj-Napoca să facă publică sesizarea Corpului de Control al Primului-Ministru referitoare la inspecţia economico-financiară care se derulează în aceste zile la sediul regiei.

 

La finalul controlului, vom da publicităţii concluziile raportului întocmit de consilierii ANAF”, se arată într-un comunicat de presă al RAADPP Cluj.

 

Ponta a mai ordonat un control la Cluj Arena și în 2014, vizate fiind alocările de fonduri pentru construirea stadionului Cluj Arena.

 

Ponta a cerut anchetă la Cluj Arena. Stadionul a fost de 7 ori mai ieftin ca Național Arena

Comentarii Facebook