Ponta iartă de datorii cluburile de fotbal. Echipa CFR Cluj ar fi salvată, după ce nu și-a plătit impozitele

 

Cluburile din fotbalul românesc ar putea fie iertate de datorii, printr-o amnistie generală pe care Guvernul Ponta vrea să o pună în aplicare. 

 

Miercuri trebuie să fie în şedinţa de guvern un proiect de lege care să prevadă foarte clar că tot ce e în trecut, până la 1 iunie, sume pe care există procese între ANAF şi diverşi contribuabili referitoare la PFA, PFI, DDA, CASS, în general pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru şoferi, deci toate cele în care noi ne aflăm într-o mulţime de procese, avem miercuri proiect de lege - sigur, Parlamentul urmează să-l dezbată, Camera Deputaţilor e decizional - şi vrem să facem un moment T 0: dom’le, până aici, ştergem, că a fost legislaţia bună sau rea, oamenii au cunoscut-o sau nu au cunoscut-o. Avem procese care ne costă mai mult decât banii pe care îi recuperăm, după care, de la 1, oricine greşeste, plăteşte”, a spus Ponta, potrivit prosport.ro.

 

Dacă vor fi vizate și firmele de această amistie, atunci cluburile de fotbal intră în această categorie.

 

CFR Cluj are datorii uriașe, peste 50 de milioane de lei, adică 26 de milioane de lei impozite nereţinute din salariile jucătorilor şi alte 24,3 milioane dobânzi şi penalităţi cumulate în toţi aceşti ani. CFR Cluj a atacat decizia în instanță.

 

U Cluj are datorii mai mici, după ce sumele solicitate de ANAF au fost reduse drastic de judecători.

Comentarii Facebook