Polus Center a pierdut terenul de sub centrul comercial, dar și din împrejurimi

 

SC Polus Transilvania a pierdut terenul pe care a fost construit Polus Center, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.

 

Sentința este definitivă și prevede ca terenul de 33,7 hectare de la Şapca Verde să se întoarcă la starea juridică din 1999. Astfel, judecătorii au respins ca nefondat recursul declarat de pârâta SC POLUS TRANSILVANIA COMPANIE DE INVESTITII SA Floresti împotriva deciziei civile nr. 52/2013 din 05 aprilie 2013 si a încheierii de sedinta din 22 martie 2013, ambele pronuntate de Curtea de Apel Cluj–Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, scrie floresti-gilau.ro.

 

Arpad Paszkany a ”pus mâna” în 1999 pe terenul de la Șapca Verde, printr-un act notarial de la SC Agroindustriala SA. Actul a fost anulat, terenul fiind revedicat de Asociaţia Fii Mănăşturului și de urmaşii grofului Mikesi. În 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis irevocabil anularea contractului privind cedarea a 21 de hectare din zonă, de către Agroindustriala, către Polus. Instanţa a motivat atunci că Agroindustriala (o subsidiară a Fondului Proprietăţii Naţionale, care obţinuse terenul de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară) a încredinţat direct terenul şi nu prin licitaţie. 

 

Paszkany a ieșit din afacere, vânzând Polus Center către Grupul austriac Immofinanz, pentru suma de 210 milioane de euro.

 

Din suprafața de 33,7 hectare câștigate acum în instanță, Polus Center ocupă numai 18%, suprafață pentru care s-ar putea stabili despăgubiri.

Comentarii Facebook