Pizzerie din Cluj, de pe strada Piezișă, acuzată că nu încheie contracte de muncă / Update

 

UPDATE

 

Reprezentanții pizzeriei spun că acuzațiile tinerei, care s-au împrăștiat pe Facebook, sunt false. ”Această tânără a fost la un interviu care a avut loc în 15 martie și a fost acceptată. A venit vineri, 16 martie, la locul de muncă, dar nu a adus niciun act. Nu stim cine e, nu a adus niciun document pentru angajare, așa că i-am spus să nu mai vină”, ne-a spus patroana firmei. Din spusele acesteia, tânăra nu a lucrat deloc pentru pizzeria din Cluj-Napoca. 

 

Una dintre angajatele de la pizzerie spune că a văzut-o pe tânără în 15 martie, în ziua cu interviul. ”A venit și șefa a zis că a trecut interviul, dar apoi nu a mai adus actele. De unde stie ea că noi avem sau nu contracte de muncă, dacă nici nu a lucrat aici?”, se întreabă angajata. 

 

”Am martori cum ca pe 1 si 2 Martie eram deja in training cu cealalta secretara si cu Andrei, cel care a conceput programul de conta pe care am lucrat eu. Interviul de angajare a avut loc în 28 februarie. Am muncit numai două saptamani, dar am aflat destule. Eu am lucrat in Floresti unde se fac blaturile. Voiam numai să mi se facă un contract și să fiu plătită”, a mai spus Ioana, ca răspuns la cele spuse de patroana pizzeriei.

 

Tânăra va depune plângere și la ITM Cluj, pentru a fi lămurit acest caz.

 

------------------ 

O tânără care a lucrat la o pizzerie, de pe strada Piezișă, îi acuză pe patroni că nu i-au făcut contract de muncă și nu au plătit-o. 

 

Am fost amenintata sa sterg postarea, dar totusi ar trebui sa stea sus! ATENTIE mare la acesti 2 tepari! Este vorba despre Daniela Vlas si Frederico zis Fredy (sotul ei Italian ) care detin impreuna pizzeria Dolce Vita de pe str. Piezisa. Nu o sa va plateasca dupa cum ati vorbit initial si o sa va bata joc de voi daca nu sunteti genul de ”lingusitori”. Ei detin pe langa restaurant si o mica fabrica in Floresti unde fac blaturile de pizza (ferma 9). Pana vineri am fost assistant manager acolo si ma ocupam de toate actele; la inceputul weekend-ului am fost nevoita sa renunt pentru ca nu am fost platita. De asemenea ei cauta si un agent/reprezentant de vanzari, iar de Luni vor cauta, probabil, si o asistenta in locul meu. Eu mi-am cerut drepturile: salariul si contract (refuzau sa imi faca contract ) si in acel moment nu am mai fost ”bună”, ci chiar ”aroganta si tupeista”.

 

Plus de asta personalul de la Dolce Vita nu este in regula privind cadrul legal, in sensul ca este muncit cate 14 ore /zi, doua cu doua si ”dumneaei” raporteaza cum ca acestia lucreaza 2-3 zile pe luna; pe langa asta au contracte part time (cine i-a intrat in gratii si totusi a avut ”norocul” sa ii faca contract). Ei cunosc aceste chichite legale si profita de ”pilele” lor din ANAF, ITM, Garda de mediu, etc”, a scris, pe Facebook, Chicet Ioana.



 

Mesajul a fost postat de clujeni și pe contul de Facebook al pizzeriei, dar nimeni din partea firmei nu a oferit explicații.

Comentarii Facebook