Pichetare la sediul Romtelecom Cluj, dupa ce a fost anuntat un val de 600 de disponibilizari la nivel national

150 de angajati Romtelecom din mai multe judete din Transilvania vor picheta de la ora 11.00 sediul din Cluj al institutiei in semn de protest fata de anuntatele disponibilizari. Compania de telecomunicatie a anuntat un plan de restructurare, care include reducerea unui numar de 600 de posturi.

La pichetare vor lua parte angajatii din sectorul tehnic, vizat de restructurare, din judetele Cluj, Hunedoara, Timis, Bistrita, Salaj, Brasov, Alba, Covasna, Harghita si Maramures. Conducerea Romtelecom a anuntat ca se va trece de la echipe de teren formate din doi tehnicieni, la echipe cu un singur om. Persoanele disponibilizate vor primi plati compensatorii ce pornesc de la 3.000 de euro si ajung pana la 10.000 de euro.

 

Felicia Muresan, vicepresedintele Federatiei Sindicatelor din Telecomunicatii, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca "este incalcat contractul colectiv de munca, deoarece aceste disponibilizari nu au fost discutate si cu sindicatele asa cum prevede contractul colectiv de munca. Acum facem o pichetare si dupa aceea ne gandim si la alte proteste".

 

Liderul sindicalistilor din telecomunicatii sustine ca reducerea echipelor de teren de la 2 membri la unul singur nu este justificata, deoarece "oricum se lucreaza mult si un singur om nu se va descurca. Echipele de tehnicieni de teren merg la instalari si la deranjamente si unui singur om ii va fi greu sa actioneze".

 

Sindicalistii au anuntat ca, in prima faza, la nivel national vor pleca 200 de oameni, urmand ca in total sa fie disponibilizate 600 de persoane.

 


Citeste si articolul

Angajatii Romtelecom care vor fi disponibilizati vor primi salarii compensatorii in valoare de 14 mii de euro

 

Comentarii Facebook