Oficiul de Cadastru Cluj funcționează în două barăci. Chiria e 78.000 € pe an, iar sediul nou de lângă se degradează

 

Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Cluj plătește o chirie anuală de 78.558 de euro, cu toate că lângă barăcile de pe strada Teodor Mihali a fost ridicat un sediul nou.

 

Cele două barăci au aparținut unei foste cooperative agricole de producție, în timp ce Serviciul de Carte Funciară funcționează într-un imobil, fost depozit de alimente.

 

OCPI Cluj s-a gândit că lucrurile trebuie să evolueze, iar în 2008 a fost pornită construcția unui sediu nou, un mastodont care de ani de zile zace nefinalizat. 

 

Clădirea are 4.951 mp, licitația fiind câștigată pentru suma de 10,5 milioane de lei. Între timp, în anii 2008 și 2009 au fost semnate un număr de cinci acte adiționale care au crescut prețul cu alte 4,7 milioane de lei, din cauza unor lucrări care nu au fost cuprinse în proiect.

 

Criza financiară a blocat proiectul, iar constructorul, Zicu Construct SRL, a solicitat la OCPI Cluj actualizarea prețurilor cu rata inflației. În anul 2012, Oficiul Național de Cadastru a alocat 5,7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor dar banii au fost returnați la bugetul de stat, nefiind cheltuiți, din cauza faptului că OCPI Cluj și Leontina Kovacs, șefa acestei instituții, au refuzat să actualizeze valoarea finală a clădirii cu indicele de inflație, conform evz.ro.

Comentarii Facebook