Mitingul împotriva fermei din Florești are loc sâmbătă: STOP MIROS AMARETO

 

Anulat în primă fază pentru lipsa de interes a floreștenilor, mitingul împotriva fermei din comună va fi organizat totuși, în 19 septembrie.

 

Inițial, mitingul împotriva mirosului de la ferma Amareto din Florești trebuia să aibă loc în 17 septembrie, dar numai 80 de persoane au anunțat pe Facebook că vor participa.

 

Organizatorul, Horia-Eugen Cristea, a anulat mitingul, dar acum l-a reactivat. Pe pagina de Facebook ”STOP MIROS AMARETO !” au anunțat că vor participa la manifestare 16 oameni, dar în textul postat se scrie că ar urma să fie ”circa 30 - 400”.

 

Redăm mai jos mesajul: 

 

DENUMIREA ORGANIZATORULUI : ing. Horia-Eugen Cristea

 

Catre 

 

1. Primaria Cluj-Napoca

2. Primaria Floresti, judetul Cluj

 

Va facem cunoscut ca in ziua de sambata 19 luna septembrie, anul 2015 intre orele 12.00 si 16.00 in localitatea Floresti si Cluj- Napoca, judetul Cluj, se va desfasura o adunare publica organizata de catre noi.

 

La adunare vor participa circa 30-400 persoane, in autoturisme. Vor fi deci intre 6 si 80 de autoturisme.

 

Traseele de acces spre locul adunarii, precum si cele de dispersare vor fi:

1. Cetatea Fetei (Floresti) –Eroilor (Floresti)- E 60 intrare in Cluj-Napoca – Calea Floresti –Calea Manastur – Strada Motilor - Casa de cultura a studentilor(fosta P-ta Pacii)-strada Napoca – Calea Dorobantilor (oprire in fata DNA) – A.R.P.M. Cluj - Prefectura Cluj (oprire) – Memorandului – Motilor –Calea Manastur – Calea Floresti – E60 – sens giratoriu Floresti – Primaria Floresti. Parcare.

 

La oprirea din fata Prefecturii, se va adresa o petitie de catre organizator, un buchet de flori galbene, si o masca de gaz prefectului pentru ca la o vizita in Floresti sa o transmita premierului Ponta.

 

Se va cobora din masini, urmand ca sa fie tinute speech-uri de participanti, lozinci . Inainte de acest aspect, va fi cantat imnul national al Romaniei, si vom spune rugaciunea Tatal Nostru.Traseul de dispersare va fi cu masina fiecaruia, din parcarea Primariei Floresti.

 

Scopul adunarii publice il constituie manifestarea protestului in legatura cu:

1. Mirosul emanat de ferma Amareto.

2. Nerespectarea legii de catre actuala putere executiva, indolenta si obraznicia fata de cetatean.

3. Impotriva eliberarii unei noi autorizatii de mediu, de catre organele abilitate.

4. Venirea primului ministru la Floresti si emiterea unei Hotarari de Guvern pentru relocarea fermei, luand in considerare si pozitia domnului Cobarzan.

5. Studiu de impact pe sanatate. Garantii ca pana la mutarea fermei, activitatea va fi fara miros si nu ne pune in pericol sanatatea.

6. Ancheta asupra tuturor factorilor de decizie care au dus la actuala situatie de fapt.

7. Masuri pecuniare pentru vinovati.

8. Demisia guvernului Ponta, un prim ministru si un guvern care nu ia in considerare legea.

 

Va asiguram ca adunarea se va desfasura in mod pasnic si civilizat.

 

Din partea noastra sunt inputerniciti sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare a adunarii, astfel incit aceasta sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta, domnii: -Gheaja Marcel -Gheaja Anuta –- Judele Reghina

 

Personalul desemnat de noi sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii adunarii si pe trasee va purta urmatorul insemn destinctiv: ORDINE – Brasarda. 

In sprijinul bunei desfasurari a adunarii, solicitam din partea primariei si a organelor de politie luarea urmatoarelor masuri:

 

1. Antemergator masina de politie, iar la sfarsitul coloanei de masini, o alta masina de politie.

2. Interzicerea infiltrarilor altor masini care nu poarta afise sau insemne, banda galbena, la oglinda retrovizoare, in coloana de masini.

3. Asigurarea securitatii traficului in intersectiile si pe traseul mitingului, prin organe de Politie.

4. Blocarea ferma a oricaror manifestari xenophobe, care aduc atingere statului de drept, actiuni de intimidare, diversiune, comunicarea permanenta cu organizatorul mitingului, in caz de nevoi, intreruperarea manifestatiei.

5. Filmarea intregului eveniment, acesta urmand a fi folosit ca material probatoriu, in caz de nevoie.

6. Asigurarea efectivelor de jandarmi la capacitate, protectia cetatenilor care participa la miting.

7. Prezenta in civil a minim 2 ofiteri de informatii, printre manifestanti, pentru monitorizarea infiltrarilor, a utilizarii alcoolului sau a altor tentative de orice tip, care sa deturneze scopul mitingului.

8. Asigurarea unei instalatii de sonorizare din partea Primariei Floresti, formata din statie de amplificare si microfon, in scopul speech-urilor. 

9. Rugam totodata televiziunile regionale, sau nationale, presa sa ne ajute in monitorizarea acestui eveniment”.

Comentarii Facebook