Ministrul Transporturilor ar putea deschide loturile 3 şi 4 de pe Sebeş-Turda

 

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat că loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda ar putea fi deschise în luna mai.

 

Vă asigur că fac toate eforturile pentru a debloca această situaţie. Din păcate, o spun, s-a trecut dintr-o extremă în alta. Şi de la recepţia sau darea în utilizare a unor segmente de autostradă fără îndeplinirea unor condiţionalităţi care au condus, până la urmă, la evenimente nefericite din perspectiva construcţiilor, nu mai mult decât atât. Acum, reglementarea e făcută de aşa manieră încât recepţia nu poate fi făcută decât cu îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor. Este o situaţie care nu numai că nu este confortabilă, nu este nici constructivă. Vizez deschiderea acestor două loturi cu îndeplinirea acestor condiţionalităţi, dar în acelaşi timp am în obiectiv să generez o modificare a hotărârii de Guvern astfel încât, într-un sens foarte limitat, foarte clar definit de reguli, să se poată face şi recepţie parţială, astfel încât şi alte segmente de autostradă să poată fi date în folosinţă înainte de recepţia lor din perspectivă legală”, a spus Lucian Şova, la Alba Iulia, conform Mediafax.ro.

 

Întrebat când estimează deschiderea autostrăzii de la Aiud până la Turda, ministrul Transporturilor a răspuns: ”Mi-am fixat, ca obiectiv, ca în cursul lunii mai aceste două segmente să fie date (n.r. în folosinţă). Facem eforturi şi cu constructorii. Avem discuţii săptămânal. Unele dintre aspectele semnalate ca neconformităţi din partea experţilor de la Compania de Drumuri au fost asumate şi intervin asupra lor, astfel încât să fie împăcate şi exigenţele pe care trebuie să le îndeplinească autoritatea contractantă, dar până la urmă să folosim aceste segmente de autostradă, atât de puţine, cât sunt, totuşi, să fie date în circulaţie pentru că orice kilometru de autostradă este important şi cu atât mai rău că totuşi există cale de rulare utilizabilă, e păcat să stăm să ne uităm la ea”.

 

Inspecţia tehnică făcută pe lotul 3, de la Aiud la Decea, a avut loc în luna ianuarie, însă CNAIR a constatat mai multe neconformităţi, exces de bitum, probleme legate de rugozitate, aderenţă, planeitate, care puteau crea probleme din perspectiva circulaţiei.

Comentarii Facebook