Ministrul Finanțelor: Am un job în SUA de 100.000 $ care mă aşteaptă

 

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, susține că are un job de 100.000 de dolari care o așteaptă în SUA. Ea a mai spus că în România lumea numai critică.

 

Pentru că noi spunem tot timpul public că vrem să se întoarcă tinerii în ţară, vrem să contribuie, dar pe de altă parte când cineva se întoarce doar se aruncă cu noroi. Şi vreau să fie şi foarte clar, eu am mai spus lucrurile astea, dar văd că nu prinde: m-am dus în SUA pe bursă. Plătită de americani. Tatăl meu nu a fost implicat în politică, nu cunoaşte nici un politician, nici eu nu am cunoscut vreun politician înainte să îl întâlnesc pe domnul Ponta în Washington. Am o slujbă în Washington care mă aşteaptă, care e plătită cu aproape 100.000 de dolari pe an”, a spus Petrescu.

 

Sunt profesor la Universitatea Maryland. Nici slujba asta nu mi-a obţinut-o tata, nu mi-a obţinut-o altcineva. A fost un concurs unde au fost între 500 şi 1.000 de candidaţi pe un loc.

 

Am venit aici ca să încerc să ajut. Trebuie să fim atenţi un pic şi cum ar gândi poate un tânăr român, din afară, care vrea să se întoarcă. Pe de o parte, există beneficiul că vii şi contribui la anumită schimbare şi îţi impui punctul de vedere şi politici despre care crezi că sunt cele mai bune. Există pe de altă parte costurile, că vii aici pe un salariu mult mai mic decât acolo şi că munca este extrem de stresantă şi se munceşte până la 11 noaptea cam în mod normal, în fiecare zi. Dacă mai adăugăm la asta şi critici neconstructive şi înjurături e foarte posibil ca balanţa să se încline în a nu te întoarce.

 

Se întâmplă că pentru mine consider că beneficiul de a schimba ceva este mai mare decât toate celelalte negative, dar trebuie să ne gândim un pic şi care sunt efectele şi pe termen lung. De fiecare dată se spune… politic, vrem un profesionist să fie numit acolo. Nu mai vrem aceleaşi nume reciclate care sunt binecunoscute, vrem ceva nou. Atunci când vine ceva nou poate tratăm lucrurile şi altfel.

 

Mai întâi eu zic că e normal să laşi omul să îşi facă treaba şi pe urmă să analizezi ceea ce a făcut şi nu să îl etichetezi de la început”, a mai precizat ministrul Finanțelor, într-un interviu ECONOMICA.NET.

 

Ea susține că este mulțumită de salariul mic. ”Sunt mulţumită de ceea ce pot să realizez aici. Salariul mic şi alte lucruri mai puţin plăcute ale jobului le pun în balanţă cu ceea ce se poate realiza cât stau aici. Şi deocamdată balanţa asta înclină spre schimbările pe care le-am putut face, inclusiv piaţa de capital, inclusiv CAS-ul, spaţiul virtual privat, tăierea de 92 de taxe. Aceste lucruri atârnă destul de greu în balanţă”, a mai spus Ioana Petrescu.

 

Ioana Petrescu a absolvit Harvard University.

Comentarii Facebook