Ministerul Finanțelor: NU se mărește salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2016


Guvernul a făcut public proiectul bugetului pe 2016 vineri seară, iar în acesta nu este cuprinsă și măsura majorării salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.

Potrivit Realitatea TV, proiectul bugetului pe anul 2016 nu prevede majorarea salariului minim pe economie la 1 ianuarie. Ministrul Finanţelor a anunţat că vrea să facă o analiză complexă în prima parte a anului pentru a vedea dacă varianta creşterii salariului minim este viabilă.

Totuși, pensiile publice pilonul 2 se vor majora doar cu 0,1%.

De asemenea, sunt introduse schimbări și la programul "Prima Casă". Mai exact, plafonul va scădea de la 2,8 miliare de lei, la 1,6 miliarde de lei anul viitor.

Se modifică şi costul: dacă în 2015 era ROBOR +2,5%, anul viitor ROBOR va fi +2%, ceea ce înseamnă o scădere a dobânzii. Aşadar, românii care îşi vor lua locuinţe prin creditul "Prima Casă" vor plăti rate mai mici.

Totodată, vor primi mai mulţi bani Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Finanţelor, SRI, SIE, Administraţia Prezidenţială, Senatul şi Camera Deputaţilor, în timp ce Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene şi cel al Energiei vor primi bani mai puţini.

Comentarii Facebook