Miercuri 24 Aprilie

Mănăștur - cel mai ieftin cartier! Cât costă un apartament

 

Numai în cartierul Mănăștur prețurile la apartamente s-au situat, în luna aprilie, sub pragul psihologic de 1.000 de euro/mp.

 

Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui Blitz Imobiliare, a fost in luna aprilie 933 euro/mp.

 

Topul cartierelor clujene:

 

Centru- 1.106 euro/mp

Grigorescu- 1.045 euro/mp

Zorilor- 1.031 euro/mp

Europa- 1.017 euro/mp

Gheorgheni- 1.010 euro/mp

Marasti- 1.008 euro/mp

Buna Ziua- 1.002 euro/mp

Manastur- 933 euro/mp

 

In ceea ce priveste gradul de confort, preturile apartamentelor din municipiul Cluj-Napoca in luna aprilie au inregistrat urmatoarele valori:

 

Apartamentele cu o camera- 1.020 euro/mp, fata de 1011 euro/mp in luna martie;

Apartamentele cu 2 camere- 990 euro/mp, fata de 986 euro/mp;

Apartamentele cu 3 camere- 990 euro/mp, aceeasi valoare medie cu cea a lunii anterioare;

Apartamentele cu 4 camere- 913 euro/mp, fata de 910 euro/mp.

 

Indicele Blitz, singurul indice imobiliar care face o diferentiere clara intre proprietatile situate in municipiu si cele din localitatile marginase, a raportat in aprilie valoarea medie de 990 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca.

 

Daca includem si apartamentele din Floresti, Baciu sau Apahida, indicele Blitz coboara pana la valoarea medie de 862 euro/mp, lucru absolut justificat, avand in vedere ca un apartament din Floresti, de exemplu, a costat in luna aprilie in medie, 516 euro/mp.

 

”Preturile apartamentelor din Floresti sunt aproape la jumatate fata de cele din Cluj-Napoca si tocmai acest lucru face ca interesul pentru aceasta zona sa ramana in continuare ridicat”, a declarat Mircea Nicula, consilier imobiliar in cadrul biroului Blitz Imobiliare Floresti.

 

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Comentarii Facebook