Lovitură BOMBĂ pe piața telecom. Orange, Vodafone, Telekom și RCS&RDS sunt în discuții pentru un parteneriat


Cei mai mari patru operatori telecom din România, Orange, Vodafone, Telekom și RCS&RDS se afă în discuții de mai multe luni pentru a încheia un parteneriat prin care să-și dezvolte în comun rețelele.

Orange, RCS&RDS, grupul Telekom şi Vodafone, cei mai mari patru jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, sunt angajaţi de opt luni de zile în negocieri pentru încheierea unor alianţe strategice privind utilizarea şi dezvoltarea în comun a reţelelor, la finele cărora operatorii implicaţi au ca obiectiv să lanseze şi servicii fixe (Orange şi Vodafone) sau să câştige acces la reţele mobile 3G şi 4G (RCS&RDS şi Telekom) fără a mai investi fiecare pe cont propriu zeci de milioane de euro în dezvoltarea propriilor infrastructuri, ci împărţind cheltuielile cu un rival, cu care să utilizeze în comun şi activele pe care le deţine deja, scrie Ziarul Financiar.

Mai multe surse de pe piaţa de telecom, familiare cu discuţiile, au declarat pentru ZF că în urma discuţiilor ar fi rezultat trei variante de alianţe: Orange cu Telekom, Vodafone cu Telekom sau Vodafone cu RCS&RDS.

De asemenea, Orange şi Vodafone dezbat separat şi posibilitatea de a-şi extinde parteneriatul şi către zona fixă. Astfel, aceștia i-ar putea ataca pe rivalii de la Telekom şi RCS&RDS construind propria infrastructură.

Comentarii Facebook